Menumenuclose

Ons aanbod in warmtepompen

Warmtepompen zijn er in vele soorten en maten. Wij kijken graag samen met u naar de warmtepomp die het beste past in uw situatie.

De belangrijkste vragen die u uzelf moet stellen zijn:

  • Welke warmtepomp past het beste bij mijn woning?
  • Wat is het budget dat ik beschikbaar heb om te investeren in een warmtepomp?
  • Welke warmtepomp biedt mij het beste rendement?

Om deze vragen te beantwoorden is een aantal zaken van belang:

Ik woon in een woning van voor 2010

Wanneer uw woning goed is geïsoleerd en wanneer u vloer- of laagtemperatuurverwarming hebt, is de kans groot dat uw woning geschikt is voor een warmtepomp. Heeft u geen vloerverwarming? Ook dan zijn er toch mogelijkheden. Zo kunt u een hybride warmtepomp aan uw huidige cv-ketel koppelen. De warmtepomp verwarmt uw woning dan constant op de meest energiezuinige manier. Bij zacht weer wordt uw woning verwarmd door de warmtepomp, als de temperatuur richting het vriespunt daalt, neemt de cv-ketel dit over. Een hybride warmtepomp is de meest gekozen warmtepomp voor bestaande bouw, omdat hiervoor geen grote verbouwing nodig is, ze veel gas besparen en betaalbaar zijn.

Ik woon in een woning van na 2010

Nieuwbouwwoningen zijn tegenwoordig vrijwel altijd geschikt voor een warmtepomp. Nieuwbouwwoningen zijn namelijk zeer goed geïsoleerd en hebben meestal vloer- of laagtemperatuurverwarming. Dit zijn de twee belangrijkste voorwaarden voor een warmtepomp. U kunt kiezen voor een hybride warmtepomp, waarbij de warmtepomp wordt gekoppeld aan een nieuwe of uw huidige cv-ketel. Maar wilt u volledig van het gas af? Dan kunt u overwegen om volledig elektrisch te gaan verwarmen.

Wanneer is mijn woning niet geschikt voor een warmtepomp?

In een aantal gevallen is uw woning niet geschikt voor een warmtepomp, namelijk wanneer:

  • Uw woning onvoldoende is geïsoleerd
  • U heeft luchtverwarming of vloerconvectoren
  • U heeft geen ruimte voor een buiten- of binnenunit en/of geen mechanische ventilatie
  • Uw radiatoren hebben onvoldoende capaciteit om uw woning te verwarmen met een warmtepomp

Uw woning kan geschikt gemaakt worden voor een warmtepomp, maar dan is er wel sprake van grotere bouwkundige ingrepen of renovatie van de woning.

De juiste warmtepomp voor uw woning

Techneco Elga

Soort warmtepomp: hybride lucht/water warmtepomp
Bijzonderheden:
deze warmtepomp is ook geschikt voor woningen zonder vloer- of laagtemperatuurverwarming. De Techneco Elga werkt samen met uw huidige cv-ketel, waardoor de investering relatief klein is. Wel moet er ruimte naast de cv-ketel zijn waar de warmtepomp komt te hangen.


Daikin Altherma

Soort warmtepomp: hybride lucht/water warmtepomp
Bijzonderheden:
de Daikin Altherma is een warmtepomp en cv-ketel in één. We adviseren deze warmtepomp wanneer uw huidige cv-ketel ouder is dan 10 jaar en een volledig elektrische warmtepomp niet toepasbaar is. De Daikin Altherma is nauwelijks groter dan uw huidige cv-ketel. Voorwaarde is wel dat u laagtemperatuurverwarming heeft, bijvoorbeeld vloerverwarming.


Inventum Ecolution

Soort warmtepomp: hybride ventilatiewarmtepomp
Wanneer: de Inventum Ecolution adviseren wij wanneer u geen ruimte heeft voor een buitenunit, maar wel wilt besparen op gas. Deze warmtepomp vervangt de huidige mechanische ventilatie. De Inventum Ecolution werkt samen met uw huidige cv-ketel. Het rendement van de Inventum Ecolution ligt lager dan bij de andere warmtepompen, maar door zijn lagere prijs is deze warmtepomp toch interessant.


closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren