Menumenuclose

Energie besparen met een warmtepomp

Een warmtepomp haalt energie uit natuurlijke bronnen, zoals de buitenlucht, of hergebruikt restwarmte uit bijvoorbeeld ventilatielucht. Een warmtepomp is dé oplossing wanneer u aan de slag wilt gaan met minder gas verbruiken of misschien zelfs helemaal zonder gasaansluiting wilt wonen.

In ons speciale Warmtepomp Magazine leest u alles over de werking van warmtepompen en leggen wij uit hoe elk type werkt, en wanneer een warmtepomp voor u interessant is. Vervolgens kunt u onze warmtepompchecklist invullen om een persoonlijk advies te ontvangen over de mogelijkheden van een warmtepomp in uw woning.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt daar een bruikbare temperatuur van om uw huis mee te verwarmen. Een warmtepomp werkt op stroom; uw stroomverbruik zal dus toenemen. Daar tegenover staat wel dat u fors minder gas gaat verbruiken én uw CO2-uitstoot voor verwarmen met 50 tot 60% daalt. Naast deze besparing verbetert u ook het energielabel van uw woning met één of twee stappen en is er warmtepomp subsidie in 2018 beschikbaar.


Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?

Wilt u meer lezen over de werking van een warmtepomp en of uw woning geschikt is? Vraag dan ons gratis Warmtepomp Magazine aan. Hierin leggen wij u uitgebreid uit hoe elk type warmtepomp werkt en wanneer een warmtepomp een interessante investering is.

U kunt het magazine downloaden door uw e-mailadres achter te laten in het formulier hiernaast. Wij sturen het magazine per mail naar u toe.

Vul uw e-mail in en ontvang het magazine gratis

E-mailadres *
*

Soorten warmtepompen

Ventilatie warmtepomp

Wat is het?
Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de lucht die door het mechanische ventilatiesysteem in uw woning wordt afgezogen. U krijgt een nieuwe ventilatiebox met warmtewisselaar waar de afgezogen warme lucht doorheen stroomt en water verwarmt. De lucht verdwijnt met een temperatuur van ongeveer 5 graden naar buiten, terwijl het voorverwarmde water ervoor zorgt dat de CV-ketel minder gas hoeft te gebruiken voor het opwarmen van water.

Voor- en nadelen

Lucht/water warmtepomp

Wat is het?
Een lucht/water warmtepomp werkt op elektriciteit. In bestaande woningen wordt de warmtepomp meestal in een hybride opstelling gebruikt: in combinatie met een CV-ketel. Bij een buitentemperatuur van 4 graden of lager springt de CV bij om uw woning te verwarmen. De warmtepomp hangt direct naast uw CV-ketel en heeft een buitenunit. Hier moet dus voldoende ruimte voor aanwezig zijn.


Voor- en nadelen

All-electric warmtepomp

Wat is het?
Een all-electric warmtepomp maakt geen gebruik meer van een cv-ketel. Deze warmtepomp is daardoor het meest effectief in combinatie met zonnepanelen, ter compensatie van de extra stroomvraag. Een zonneboiler is noodzakelijk voor het verwarmen van warm water voor sanitair. De bron kan buitenlucht zijn of bodemwarmte.Voor- en nadelen

Weten of een warmtepomp geschikt is voor uw woning?

Doe dan de warmtepompcheck! Door middel van een aantal vragen wordt duidelijk of een warmtepomp toepasbaar is in uw woning. Na het invullen van het formulier nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om u persoonlijk advies te geven.

Doe de check

Ons aanbod aan hybride oplossingen

closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren