Menumenuclose

Gas besparen met zonnepanelen

Het belang van duurzame energieopwekking wordt groter en de vraag naar zonnepanelen stijgt. Het is een goede investering en de de zonnepanelen worden steeds beter. Het kan zowel worden geïnstalleerd om te besparen op stroomverbruik maar u kunt ook gas besparen met zonnepanelen.

Help mij besparen

Hoe bespaart u gas met zonnepanelen?

Waarschijnlijk heeft uw woning nu gas nodig. Zelf gas opwekken gaat niet, daarentegen kunt u stroom wel zelf opwekken. Met zonnepanelen wekt u stroom op en dit kunt u dit gebruiken als alternatief voor gas. Om optimaal te kunnen besparen raden we aan om enkele aanpassingen te doen in uw huishouden. Denk bijvoorbeeld aan elektrisch koken in plaats van met gas. Ook kunt een warmtepomp aanschaffen om nog minder afhankelijk van gas te worden. Een warmtepomp verwarmt uw huis met behulp van stroom. Deze stroom wekt u zelf op door uw zonnepanelen. Zo verwarmt u uw woning zonder gebruik te maken van gas. Voor het verwarmen van het water in de keuken en badkamer kunt u gebruikmaken van een boiler.

Begin zelf met gas besparen met zonnepanelen

De basis om gas te besparen is een goede isolatie. Wanneer u uw huis goed heeft geïsoleerd kunt u energiezuinig woning. Met de juiste isolatie en juiste apparatuur in huis kunt u zelfs energieneutraal wonen. Energieneutraal betekent dat u net zoveel energie opwekt als u verbruikt. Door zonnepanelen te plaatsen kunt u uzelf voorzien van energie en dus besparen op gas. Het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft om energieneutraal te wonen hangt af van energieverbruik.

Ontdek of zonnepanelen bij uw situatie passen

Het voordeel van het afnemen van zonnepanelen bij ENGIE is dat u 10 jaar lang profiteert van een gegarandeerde opbrengst. Daarnaast verdient u uw investering terug in gemiddeld 7 jaar terwijl zonnepanelen ruim 25 jaar mee kunnen gaan. Overweegt u zonnepanelen? Doe hier de DakScan en kijk of uw woning geschikt is voor zonnepanelen!

Doe hier direct de Dakscan

Ook een begin maken met energie besparen?