Menumenuclose

Besparen op gas

Uw woning energiezuinig verwarmen is makkelijker dan u denkt. Een nieuwe CV-ketel is erg energiezuinig. Deze moderne CV-ketels worden daarom ook wel Hoogrendementsketels (HR-ketel) genoemd)

U kunt ook kiezen voor een warmtepomp. Warmtepompen halen energie uit de lucht, uit de bodem of uit water en verbruiken alleen energie om de pomp te laten draaien. 

Door het isoleren van uw woning bespaart u aanzienlijk op uw energieverbruik. Er kan geen warmte meer verloren gaan via het dak, de ramen, de vloer of de muren. 

Al deze opties zorgen voor een lagere energiefactuur, geven meer comfort en zijn beter voor het milieu. 

Isoleren

Besparen op gas begint bij een goed geïsoleerde woning. Door het isoleren kan er geen warmte meer verloren gaan via het dak, de ramen, de vloer of de muren.

Uw woning wordt een stuk comfortabeler en u bespaart aanzienlijk op uw energieverbruik. Hierdoor worden uw energierekening en CO2 uitstoot flink lager. Een prettige combinatie, toch? 

Lees meer over isoleren
Warmtepomp

Warmtepomp

Warmtepompen worden al tientallen jaren gebruikt in landen waar huizen niet standaard een gasaansluiting hebben, zoals Duitsland, Italië en Scandinavische landen. Een warmtepomp helpt bij het besparen op gas want een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater en zet dit om in bruikbare energie. De warmtepomp brengt de bronwarmte naar een hogere temperatuur die als warmte wordt afgegeven in huis.

Lees meer over warmtepompen
Slimme thermostaat

Slimme thermostaat

Besparen op gas kan ook met een slimme thermostaat. Een slimme thermostaat kan namelijk voor wel 20% besparing op uw gasverbruik zorgen. U kunt de slimme thermostaat programmeren en op afstand besturen, waardoor uw huis automatisch op de juiste temperatuur wordt verwarmd of op afstand aan en uit gezet kan worden. Dit zorgt voor meer wooncomfort én energiebesparing.

Lees meer over slimme thermostaten
CV-ketel

Hr-ketel

Een hr-ketel verwarmt uw woning en water uit de kraan (tapwater) met hoge temperatuur. Met een hr-ketel gebeurt dit zo efficiënt mogelijk. Als u een vervanging van uw CV-ketel overweegt, is het een goed moment om te bekijken of een hr-ketel of warmtepomp interessant is voor u. 

Lees meer over hr-ketels