Voordelige energie  
voor leden van coöperaties

Wat is een energiecoöperatie?

Een energiecoöperatie is een coöperatie die zich bezig houdt met duurzame energie. Lokale inwoners bundelen hun krachten en gaan aan de slag met duurzame energieopwekking. Er wordt geïnvesteerd in duurzame energiebronnen. Wanneer u graag wilt bijdragen aan een duurzame samenleving door energieopwekking met behulp van zonnepanelen, maar geen geschikt dak heeft, dan kunt u zich aansluiten bij een energiecoöperatie. Zo worden er bijvoorbeeld zonnepanelen gelegd op het dak van een bedrijf, deze zonnepanelen wekken vaak meer energie op dan het bedrijf nodig heeft. De energie die over blijft kan worden afgenomen door lokale bewoners.

Word lid van een van onze energiecoöperaties

Wanneer u lid bent van een energiecoöperatie, draagt u bij aan het realiseren van duurzame energie. U hoeft daarom van de overheid minder energiebelasting te betalen. Dat staat vast in de regeling ‘Verlaagd tarief’, ook wel de postcoderoosregeling genoemd. Wanneer u bent aangesloten bij een energiecoöperatie wordt deze korting automatisch verrekend op uw factuur. Daar hoeft u niets voor te doen. Op dit moment zijn er 2 energiecoöperaties bij ons aangesloten. Sluit u aan bij de energiecoöperatie bij u in de buurt en kies voor een duurzame toekomst!

 

Zonnepanelen op koeienschuur

Onze energiecoöperaties

Zon op Nederland

Zon op Nederland

✓ Duurzame toekomst
✓ Zonne-energie
✓ Lokaal

Bereken uw maandbedrag

WatBeters

✓ Bijdrage voor uw dorp
✓ Puur groene stroom
✓ Voordelige tarieven

Meer informatie

Al lid van een energiecoöperatie?

Bent u al lid van een energiecoöperatie, maar wilt u ook aanspraak maken op de postcoderoosregeling? Dat kan, maak een berekening en meld u aan.Maak een berekening

Hoe start ik zelf een energiecoöperatie?

Wilt u zelf een energiecoöperatie starten, maar is uw dak niet geschikt voor zonnepanelen? Dan is dat geen probleem. Wij hebben verschillende samenwerkingspartners waarmee wij u kunnen helpen om een energiecoöperatie te starten.

Meer over coöperaties

Deze website maakt gebruikt van cookies.  Cookies accepteren