Menumenuclose

Samen energie opwekken
Wij helpen u van A tot Z

Heeft u zelf geen geschikt dak voor zonnepanelen? Dan kunt u ook samen met anderen energie opwekken. Steeds meer mensen verenigen zich in een coöperatie om samen zonne-energie op te wekken. Wij kunnen u met onze samenwerkingspartners helpen om een coöperatie op te starten. Wilt u gebruik maken van onze ruime kennis en ervaring? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag op weg!

Begeleiding van A tot Z

Samen met onze partners bieden wij u advies en hulp bij:
  • het opzetten van uw coöperatie 
  • over de installatie van zonnepanelen
  • de verkoop van de opgewekte energie aan leden van uw energiecoöperatie
  • het verzorgen van de Regeling Verlaagd Tarief op de factuur van uw leden
Gratis deskundig advies aanvragen


Zon op Nederland

Zon op Nederland helpt op dit moment bij veertig initiatieven om coöperaties op te zetten waarin buurten samen zon opwekken. De afgelopen jaren realiseerden ze vijftien projecten door heel Nederland. Ze zijn dus ervaringsdeskundigen als geen ander. Zon op Nederland bestaat uit betrokken inwoners van Nederland zonder winstoogmerk en zonder overheidsbelang. Ze vinden het belangrijk dat iedereen een rol kan spelen in de energietransitie.


De Coöperatie expert

De Coöperatie expert gelooft in de kracht van zelf doen en kleinschaligheid en is actief betrokken bij verschillende commerciële en maatschappelijke initiatieven door heel Nederland. Ze ondersteunen collectieve initiatieven van oriëntatiefase tot het "stekkerklaar" opleveren van een postcoderoos- of andere energiecoöperatie. De energiecoöperatiespecialist ondersteunt groepen bij alles wat nodig is om een coöperatie op te zetten.

Regeling Verlaagd Tarief

Met uw collectief levert u een bijdrage aan het realiseren van duurzame energie. Daarom hoeft u van onze overheid minder energiebelasting te betalen. Dat staat in de 'Regeling Verlaagd Tarief', ook wel bekend als 'de postcoderoosregeling'. Wij zijn één van de weinige energieleveranciers die deze korting op de energiebelasting voor leden van een coöperatie kunnen toepassen op de rekening. 

Gratis deskundig advies aanvragen
closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren