Menumenuclose

Terugblik op ENGIE Boomplantdag 2016

Een groot succes

Op 26 november 2016 was de allereerste ENGIE Boomplantdag. Wij kijken er met plezier op terug! Met zo’n 150 klanten, Trees for All,  Staatbosbeheer en Lodewijk Hoekstra hebben we een fantastische dag gehad. Het eerste ENGIE bos is geplant en op het terrein van Staatsbosbeheer bij de Strabrechtse Heide was van alles te doen. Van het Kabouterpad tot hout zagen en wol vilten. Echt een dag in de natuur dus voor het hele gezin! 

Bekijk de foto's

Als u er ook bij was, hebt u ze vast gespot: de camerameisjes. Zij hebben iedereen vastgelegd op de gevoelige plaat. Natuurlijk zijn de foto's ook online te bekijken op onze Facebook pagina.

Naar de Facebook pagina

Waar staat het 1e ENGIE-bos?

Aan de rand van natuurgebied Sang en Goorkens bij het dorp Mierlo in Noord-Brabant lag een groot weiland. Daar staat nu het ENGIE bos. De zoom is beplant met prachtige struiken. Zo kunnen vlinders en andere insecten er goed kunnen leven. In het bos zelf staan winterlinde, haagbeuken, eiken en gemengde elzen. Natuurlijk zijn deze boompjes nu nog niet zo groot, maar dat is slechts een kwestie van tijd. Een kijkje nemen bij ons bos? Het ligt aan de Sang.

Binnen een jaar ons eerste bos!

De eerste ENGIE Boomplantdag was extra leuk. We hadden namelijk een mijlpaal bereikt om trots op te zijn. En dat waren we! Namens alle klanten die kozen voor ENGIE Opgewekt met gas deden we een donatie aan stichting Trees for All. Bij voldoende deelnemers zouden we een bos aanleggen. En dat kon al binnen een jaar! De eerste 9.000 bomen zijn eind 2016 geplant. Deze bomen halen CO2 uit de lucht en zorgen zo voor een beter klimaat. Uw keuze voor ENGIE Opgewekt telt dus! 

Benieuwd naar ENGIE's Boomplantdag 2018?

Neem dan eens een kijkje op deze pagina.