Menumenuclose

Terugblik op ENGIE Boomplantdag 2018

Op zaterdag 17 maart 2018 was de tweede ENGIE Boomplantdag! We waren dit jaar in Wehl bij Doetinchem. Daar ontwikkelt Stichting Buur maakt Natuur een natuurgebied. Compleet met waterpartijen, een wandelroute en natuurlijk bomen. Het was een koude dag, maar dat weerhield ons niet om daar een handje bij te helpen! De bomen hebben we samen met niemand minder dan Lodewijk Hoekstra geplant en er waren leuke activiteiten voor jong én oud. Het was een leerzame dag vol fun in de natuur met het hele gezin! 

ENGIE Boomplantdag

Zo min mogelijk CO2 uitstoten, dat vinden wij belangrijk! Daarom doen wij namens alle klanten die kiezen voor ENGIE Opgewekt met gas een donatie aan Stichting Trees for All. Zij planten hiermee bomen, in Nederland én wereldwijd. Bomen die CO2 omzetten in gezond zuurstof. Een deel van de bomen hebben we samen met onze klanten geplant tijdens de ENGIE Boomplantdag. Zo maken we samen onze wereld weer een beetje groener en gezonder! 

Foto's

photo_camera Bekijk alle foto's

Terugblik op Boomplantdag 2016

Aan de rand van natuurgebied Sang en Goorkens bij het dorp Mierlo ligt het eerste ENGIE bos. Dat hebben we op 26 november 2016 samen met klanten, Trees for All en Staatsbosbeheer een bos geplant.

Benieuwd hoe dat eruit zag? Bekijk dan de video hiernaast! Meer informatie over de ENGIE Boomplantdag 2016.

Stichting Trees for All

Trees for All zorgt voor meer bomen en bos in Nederland en wereldwijd en investeert daarmee in de toekomst van onze aarde. De projecten van Trees for All hebben een economische, ecologische en sociale meerwaarde voor de samenleving en dragen bij aan een gezonder klimaat! 

Stichting Buur maakt Natuur

Stichting Buur maakt Natuur wil meer natuur realiseren in de Wehlse Broeklanden. Dit is
het buitengebied tussen Doetinchem, Wehl
en Langerak. De stichting realiseert natuur op voormalige landbouwgrond. Buurgrond 't Knapperslag is het eerste terrein waar stichting Buur maakt Natuur natuur realiseert. 

Wist u dat...

nature_people
...er 13 inheemse boomsoorten zoals Linde, Haagbeuk, Zwarte Populier en Hazelaar zijn geplant?

 

group
...we met ongeveer 50 enthousiaste klanten bomen hebben geplant in het tweede ENGIE bos bij Doetinchem?

 

public
...wij hiermee hebben bijgedragen aan de opname van CO2 en dat dit goed is voor de natuur?