Menumenuclose

Feit of fabel?

Door , op dinsdag

We hebben al veel verteld over zonnepanelen. Maar wat heeft u hiervan opgeslagen? Tijd voor een korte quiz om uw kennis te testen. 
In de winter produceren zonnepanelen geen energie 

FabelZonnepanelen hebben geen warmte, maar zonlicht nodig. En omdat de zon ook gewoon in de winter schijnt, is de productie van zonne-energie onafhankelijk van het seizoen. Het is wel zo dat zonnepanelen in de wintermaanden minder opbrengen omdat de dagen korter zijn en de zon minder vaak schijnt. 

Zonnepanelen zorgen voor een grotere kans op blikseminslag 

FabelOmdat zonnepanelen plat zijn, trekken zij geen bliksem aan. Een dak met zonnepanelen is dus zeker niet gevaarlijker dan een dak zonder panelen.  

Ook zonnepanelen slapen ‘s nachts 

Nu nog een feit, maar binnenkort misschien een fabel. 

De techniek staat nooit stil en dit geldt gelukkig ook voor de techniek van zonnepanelen. Onderzoekers uit Australië en Amerika zijn namelijk een cel aan het ontwikkelen die naast zonlicht warmte op kan vangen. Zo kunnen de zonnepanelen van de toekomst ook ’s nachts energie produceren.

Profiteer van iedere zonnestraal

Overweegt u zonnepanelen? Doe de DakScan en ontdek of uw dak geschikt is. Vul uw postcode en verbruik in en zie direct hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, wat de kosten zijn en welke opbrengst u mag verwachten. Uiteraard met de bijbehorende terugverdientijd. 

closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren