Menumenuclose

Wat kosten zonnepanelen?

Door , op dinsdag

Zonnepanelen zijn een investering. Maar wat kosten zonnepanelen nu precies? En, misschien nog wel belangrijker: hoe snel verdienen ze zichzelf terug? Het zijn dingen die u zich waarschijnlijk afvraagt wanneer u overweegt zonnepanelen te gaan kopen. In dit blog geven wij u antwoord op deze vragen. Lees snel verder!

Zonnepanelen kopen

De prijs van zonnepanelen is in de afgelopen jaren flink gedaald. Dit maakt het kopen van zonnepanelen aantrekkelijker, maar het blijft een investering. Een gemiddeld systeem van zonnepanelen kost tussen de €4.500 en €5.500 euro. Een voordeel: hiervan kunt u de btw terugvragen. Koopt u zonnepanelen, dan bent u hier volledig eigenaar van. Dat betekent ook dat u alle winst van uw opgewekte energie ontvangt. 

Wat de kosten van uw zonnepanelen betreft, kunt u deze hierdoor in relatief korte tijd, namelijk zo’n 7 jaar, terugverdienen. En besluit u uw huis te gaan verkopen, dan kunt u de zonnepanelen gewoon met uw woning mee verkopen aan de volgende eigenaar of de zonnepanelen meeverhuizen naar uw nieuwe woning.

Voor- en nadelen van zonnepanelen kopen

+   U bent milieubewust bezig en wekt uw eigen duurzame energie op
+   De btw kunt u terugvragen
+   U bent volledig eigenaar
+   Winst mag u houden
+   Korte terugverdientijd
-    Grote investering nodig
-    Sommige defecten vallen buiten de garanties

Terugverdientijd

De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen ligt nu rond de 7 jaar, maar dit verschilt per situatie. Vooral de plaatsing van uw zonnepanelen is voor de terugverdientijd belangrijk. Plaatst u uw zonnepanelen op het zuiden, dan vangen ze de grootste hoeveelheid zon op, maar dit is natuurlijk niet voor iedere woning mogelijk. In sommige situaties is het zelfs gunstiger om de zonnepanelen op het oosten of westen te plaatsen. Onze partner Sungevity helpt u uiteraard om de meest geschikte stand voor uw zonnepanelen te kiezen, zodat de terugverdientijd zo kort mogelijk wordt.

Na de plaatsing van uw zonnepanelen houden wij de opbrengst van uw zonnepanelen goed in de gaten. Na verloop van tijd kunnen bomen namelijk zorgen voor schaduw op uw zonnepanelen en uw zonnepanelen kunnen vies worden, waardoor uw opbrengst kan afnemen. Met onze Sunsure garantie zorgen wij ervoor dat zonnepanelen (blijven) opwekken wat wij met u hebben afgesproken.

Weten wat zonnepanelen u zouden kosten?

Benieuwd geworden naar wat de kosten van zonnepanelen voor uw eigen dak zouden zijn en wilt u weten wat de verwachte terugverdientijd is? Vraag een vrijblijvende offerte aan! U ontvangt dan een op uw dak afgestemde digitale offerte met het geadviseerde aantal zonnepanelen, de verwachte jaarlijkse opbrengst en de terugverdientijd. Wilt u liever eerst nog wat meer lezen over zonnepanelen? Vraag ons gratis Zonnepanelen Magazine aan om u verder te oriënteren.

Tip: kunt u geen eigen zonnepanelen kopen, maar wilt u wel gebruikmaken van zonne-energie? U kunt bij ENGIE ook kiezen voor energie van een zonnepark. Kies zelf uw bron: u bepaalt waar uw energie vandaan komt!