Wees groen(er) in het nieuwe seizoen

Door , op dinsdag

Zit u alweer in het vertrouwde ritme? Of bent u net terug van een heerlijke vakantie? Na een periode van rust is het zaak de vakantie-energie zolang mogelijk vast te houden. Wij hebben een suggestie hoe dat te doen: heb (extra) aandacht voor groen!

Vandaag is….
….nee niet rood, groen! Om dat te bereiken, hebben wij een mini-checklist gemaakt, de: ‘Ik ben groen in het nieuwe seizoen-checklist’ met als uitgangspunt: denk groot, maar begin klein:

 • Zet elektrische apparaten die op standby staan voortaan uit.
  Handig als je apparaten snel weer wilt gebruiken, maar onhandig als je energie wilt besparen. Zet de PC, TV of Playstation dus helemaal uit.
 • Let bij de aanschaf van energieapparaten op het energielabel.
  Veel nieuwe apparaten zijn efficiënter en energiezuiniger, dus let bij de aanschaf of vervanging altijd op het energielabel.
 • Doe de lampen in je huis uit, ook als je de ruimte maar even verlaat.
  Simpel toe te passen en bespaart energie. 
 • Haal  de adapters die niets opladen uit je stopcontact.
  Denk aan adapters van je tandenborstel, je scheerapparaat of je föhn. Ook als deze niets opladen, verbruiken ze stroom. 
 • Stel de vaat- en wasmachine in op een korter programma.
  Veel machines hebben meerdere voorgeprogrammeerde wasprogramma’s. Er zit vast een korter programma bij, die toch alles schoon maakt. 

En daar stopt het niet, er zijn nog veel meer vragen die je jezelf kunt stellen. Wij hebben nog veel eenvoudige tips voor jou. Zo leer je stap voor stap bewuster om te gaan met de wereld om je heen.

Morgen is….
….nóg groener! Want naast bewust zijn van wat je nu kunt doen, zijn er ook methoden op de markt om het grootser aan te pakken. Denk aan de aanschaf van zonnepanelen of een warmtepomp. Producten die behoorlijk in de lift zitten: ze zijn goed voor het milieu, leveren direct financieel voordeel op en dragen bij aan de vergroening van energievoorziening in Nederland. Een prima vervolgstap dus!

Wil je weten welke duurzame investering bij jou past? Neem een kijkje op het ENGIE bespaaradvies

Deze website maakt gebruikt van cookies.  Cookies accepteren