Menumenuclose

Uw energieverbruik het weer en ENGIE juli 2019

Door , op maandag

Juli 2019 was een maand van extremen. Na een relatief koele eerste helft, werden in de tweede helft van de maand de bakens compleet verzet. Door een sterk hogedrukgebied boven Midden Europa werd er een aantal dagen zeer warme lucht uit Afrika naar ons land gevoerd. Dit resulteerde later in de maand in een landelijke superhittegolf!

Op veel plaatsen werd het enkele dagen achter elkaar warmer dan 40 graden! Dit is nog nooit eerder gebeurd en hiermee is dan ook het 75 jaar oude hitterecord verpulverd. Dit bewijst alleen maar weer dat het klimaat in Nederland echt aan het veranderen is.

Deze warmte heeft er natuurlijk voor gezorgd dat u wellicht weinig gasverbruik heeft gehad, maar door de hitte kunt u wel wat meer elektriciteit hebben verbruikt. Denk maar aan uw koelkast, vriezer of airco die met het warme weer wat meer energie vragen.

De zon heeft in juli goede zaken gedaan. Met name in de tweede helft van de maand heeft deze volop geschenen. Gemiddeld over het land waren er bijna 40 zonuren meer dan gemiddeld. Qua neerslag was het erg grillig verdeeld. Sommige delen van het land kregen een flinke plens regen, terwijl er ook gebieden zijn waar nauwelijks een druppel is gevallen.