Menumenuclose

Uw energieverbruik het weer en ENGIE februari 2019

Door , op vrijdag

Januari 2019 kende qua weerbeeld een tweedeling. In de eerste helft van de maand was het erg somber en ronduit zacht met temperaturen die dagelijks (ver) boven de norm lagen. In de tweede helft van de maand kwam hier verandering in.

Al weken hiervoor werd er aangekondigd dat het in de loop van de januari flink kouder ging worden. Uiteindelijk liep dit een beetje met een sisser af en bleef het meer bij ‘kwakkel’ winterweer met ’s nachts wel wat vorst en overdag veelal temperaturen boven het vriespunt. Op slechts twee dagen bleef het de hele dag vriezen. Een langdurige periode met felle kou bleef echter uit.

Doordat de eerste helft van de maand duidelijk te warm verliep is de maand januari uiteindelijk in z’n geheel zelfs nog iets te zacht verlopen. Vooral voor uw gasverbruik is dit gunstig geweest.

Januari is net iets te somber verlopen als u zonnepanelen heeft. De zon scheen namelijk enkele uren minder dan normaal in januari. 

Ook februari is begonnen met kwakkelweer. Zoals het er nu uitziet wordt er in februari geen echte vorstperiode verwacht, hooguit wat vorst in de nachtelijke uren en overdag meestal ruim boven het vriespunt.