Menumenuclose

Uw energieverbruik, het weer en ENGIE (december 2018)

Door , op vrijdag

November kende dit jaar zowel zachte als koude dagen. Dit past bij deze herfstmaand en is dan ook heel gebruikelijk. 

De eerste helft van de maand kenmerkte zich door vrij hoge temperaturen. In de tweede helft van de maand werd het tijdelijk gevoelig kouder met meer winterse temperaturen. Gemiddeld genomen was de maand net iets aan de warme kant. Uw energieverbruik zal dan ook waarschijnlijk niet veel afwijken van wat u normaal verbruikt in deze maand. 

November was gemiddeld ook een vrij droge maand. De zon kwam echter wel goed uit de verf; landelijk gezien ruim 20 uren meer zon dan normaal in november. Dit is goed voor uw zonnepanelen!

Zoals het er nu naar uitziet zal december voorlopig zacht gaan verlopen. Dit is gunstig voor uw energieverbruik. Mocht het later in de maand toch opeens flink kouder worden, dan zal uw energieverbruik en dan vooral gas gaan stijgen! 

Volg uw energieverbruik

Op MijnENGIE en onze ENGIE-app kunt u uw verbruik precies volgen en eventueel uw maandelijks termijnbedrag aanpassen!

 Bespaartip van de maand

Isoleren is vaak de eerste stap in besparen. Uw woning verliest minder energie, waardoor u tot wel 26% bespaart op uw energiekosten. Het zorgt gelijk voor meer wooncomfort. Met isolatie creëert u al snel een ideale WinWoonSituatie. 
Daarnaast stijgt de waarde van uw woning.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende winter?

Elk najaar wordt er gespeculeerd over het weer in de naderende winter. Bijna 75% van het jaarlijks gasverbruik vindt plaats in de maanden november tot en met maart. Een koude of zachte winter heeft grote invloed op uw jaarlijks gasverbruik. 

Vroeger was het altijd maar weer afwachten wat de winter ons zou brengen. Tegenwoordig wordt er een seizoen verwachtingen voor de winter gemaakt. Dit kan niet heel gedetailleerd, maar we kunnen wel een trend aangeven (wordt het warmer of kouder dan gemiddeld). Het blijkt dat de seizoen prognoses ook steeds betrouwbaarder worden.

December zal gemiddeld te zacht en nat zal gaan verlopen. In de loop van Januari wordt het wat kouder. Februari heeft een wat grotere kans op een echte winterperiode. Het is een vergelijkbare verwachting als van de afgelopen winter, aan het einde van de winter kregen we nog een heuse vorstperiode! Deze verwachting klopte toen! Natuurlijk is dit een verwachting over een langere periode in de toekomst, en daardoor is de onzekerheid wel wat groter.

Namens ENGIE wens ik u alvast hele fijne feestdagen. Geniet ervan! Tot volgende keer!