Menumenuclose

Uw energieverbruik, het weer en ENGIE (november 2018)

Door , op donderdag

Oktober, de overgangsmaand van de zomer naar de winter kende dit jaar grote verschillen. Dit is overigens heel gebruikelijk voor deze maand. Met name rond het midden van de maand was het een aantal dagen uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar, een heuse oktoberzomer!

Het regende warmterecords

Nog nooit eerder was het zo laat in het jaar zo warm. Het regende dan ook warmterecords. Tegen het einde van de maand werd het gevoelig kouder en hebben we zelfs al even een beetje aan de winter geroken. Gemiddelde temperatuur van de maand oktober was 11,9 graden.

Echte regen viel er weinig deze maand. Het werd een zeer droge maand. Gemiddeld genomen was oktober een warme maand, dit is gunstig geweest voor uw energieverbruik. Later in de maand hebt u de verwarming waarschijnlijk al wel aan gehad. 

De zon heeft deze maand goede zaken gedaan. Het was een zeer zonnige maand. Ruim 64 zonuren gemiddeld over het land meer dan normaal.  Dit is uitzonderlijk voor oktober, maar zeker gunstig als u zelf zonne-energie opwekt.

De komende periode zal de temperatuur afnemen en uw energieverbruik toenemen. 

 Bespaartip van de maand

Of u nu energie wilt besparen of energie wilt opwekken. Een duurzaam huis is goed voor het milieu én uw portemonnee. Win-win dus. Het mooie van een duurzame investering is dat die zich terugbetaalt. Dat noemen we bij ENGIE een WinWoonSituatie. De ideale WinWoonSituatie is voor iedereen anders. Ontdek uw eigen WinWoonsituatie