Menumenuclose

Uw energieverbruik, het weer en ENGIE (oktober 2018)

Door , op vrijdag
De herfstmaand september kende dit jaar grote verschillen. Halverwege de maand was er een periode met hoge temperaturen, maar richting het einde van de maand waren er ook koudere dagen en aan het eind van de maand heeft het zelf wat gevroren ’s nachts. Dit is een record, want nog nooit eerder heeft het in de laatste nacht van september gevroren!

Iets warmer dan normaal

Gemiddeld gezien wat het deze iets warmer dan normaal. Landelijk gezien werden er in september toch nog 16 warme dagen geteld. Dit een dag waarop het tenminste 20 graden wordt. Normaal worden in deze maand 10 van dit soort dagen geteld. 

De zon heeft deze maand wel flink geschenen, gemiddeld over het land zo’n 50 meer zonuren dan normaal. Vooral het midden en einde van de maand kende zonovergoten dagen. Dit is natuurlijk gunstig als u gebruikt maakt van zonnepanelen! De opbrengsten zullen meer zijn dan geweest dan in een gemiddelde septembermaand. 

September was ook een vrije droge maand. Gemiddeld over het land viel er 52 mm aan regen. Normaal valt er zo’n 78 mm, maar er waren ook plekken in het westen van Nederland waar aan begin van de maand aanzienlijk meer neerslag is gevallen. 

Door de koudere en natte dagen is uw verwarming in huis misschien alweer aan geweest. Heeft u een ketel dan zal het gasverbruik weer wat meer zijn geweest.


 Bespaartip van de maand

Het begint nu steeds kouder te worden buiten. Zorg daarom dat de deuren in uw huis gesloten zijn en verwarm alleen de ruimtes waar u veel bent. 
Met deurdrangers zorgt u dat deuren uit zichzelf dicht gaan. Daardoor heeft u minder tocht en blijft de warmte in de woonkamer. Zo bespaart u gemiddeld € 190,- per jaar!