Menumenuclose

Uw energieverbruik, het weer en ENGIE (september 2018)

Door , op donderdag

Vanaf nu vertelt Eddo iedere maand wat de invloed van het weer is geweest op uw energieverbruik. Hopelijk heeft u een goede vakantie gehad of heeft u thuis van het mooie weer genoten! De schitterende zomer van 2018 heeft hier vast een steentje aan bijgedragen!

Augustus was een warme maand!

De zomer van 2018 is hiermee uitgegroeid tot de warmste zomer ooit! Met name aan het begin van de maand was het erg warm, tropisch warm zelfs en was er nog sprake van een hittegolf. Later in de maand kwam toch de omslag naar een veel koeler en wisselvalliger weerbeeld. 

Het warme weer is gunstig geweest voor uw gasverbruik. De zon heeft in augustus meer geschenen dan normaal. Dat is natuurlijk gunstig als u zelf zonne-energie opwekt. Het aantal zonuren was deze maand 205,8 uur dat is meer dan normaal. De maand kende ongeveer een normale hoeveelheid neerslag, hierdoor werd de ergste droogte wat verholpen.

 Bespaartip van de maand

Nederlands zonlicht is prima geschikt om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken. De afgelopen 5 jaar zijn zonnepanelen zo'n 25% goedkoper geworden, ze kosten nu ongeveer € 300 per stuk. Investeren in zonnepanelen geeft een rendement dat vergelijkbaar is met een rente van 6% op een spaarrekening.