Menumenuclose

Het weer en uw energieverbruik (juli 2018)

Door , op donderdag

Welkom bij de weerupdate van ENGIE over de maanden mei en juni. Dit keer vanuit het nieuwe ENGIE zonnepark Burgum. In dit zonnepark liggen 19000 zonnepanelen. Dit is goed voor 1500 huishoudens. 


De maanden mei en juni stonden in het teken van de zon. Het was uitzonderlijk warm in Nederland. Twee maanden met veel zonuren, dat is goed voor de opbrengst van uw zonnepanelen! Juni kende ook een paar koele dagen, maar ook deze maand werd u op warm weer getrakteerd. Hierdoor heeft u waarschijnlijk minder energie verbruikt dan verwacht!

Mei was qua weer een zeer unieke maand 

De maand was bijzonder warm, de warmste meimaand in ruim 300 jaar! Ook de zon heeft goede zaken gedaan, gemiddeld 75 uren meer zonuren dan normaal!!  Dit is gunstig voor de opwek van zonne-energie in dit zonnepark maar ook bij u thuis, als u zelf energie opwekt met zonnepanelen. In onze ENGIE-app kunt u precies zien wat uw zonnepanelen u hebben opgeleverd!  Deze hogere temperatuur is ook gunstig geweest voor uw energieverbruik, maar uw koelkast, vriezer en misschien uw airco gebruiken wel wat meer elektriciteit met deze warme dagen.

Juni kende ook veel warme dagen

Later in de maand werd het tijdelijk een stuk frisser met lagere temperaturen, maar de verwarming is bij de meeste mensen niet meer aan geweest. Het aantal zonuren was ongeveer normaal deze maand. Juni is een maand met veel zonuren! Gemiddeld over het land schijnt de zon deze maand zo’n 194 uren! Zonnepanelen maken hier goed gebruik van. 

Wilt u ook profiteren van de zon?

Kies dan voor zonne-energie opgewekt in Zonnepark Burgum. Of ga zelf aan de slag met zonnepanelen of een zonneboiler. Wat past het beste bij uw situatie? Ontdek het op onze website. Haal ook meer uit de zon! Ik wens u alvast een fijne vakantie en tot over twee maanden!!