Menumenuclose

Eddo wilde weerman worden

Door , op vrijdag

Ik werk al sinds 2004 bij ENGIE en de voorgangers van ENGIE, Cogas Energie en Electrabel. Ik vertel mijn collega’s altijd wat het weer gaat worden als ze bijvoorbeeld wat leuks gaan doen in het weekend. Ik wilde vroeger heel erg graag weerman worden en dat werd in mijn omgeving ook heel erg gestimuleerd. Het was echt mijn grootste hobby! Op de middelbare school waren wiskunde en natuurkunde echter niet mijn sterkste vakken. Ik koos uiteindelijk voor een administratieve opleiding. Ik vind dat nog steeds jammer!

Al op jonge leeftijd was ik al gefascineerd door het weer. Ik keek elke avond trouw naar het weerbericht. Ook ben ik al jaren geabonneerd op Het Weer Magazine.

Wat mij vooral interesseert zijn de extreme weersituaties, en dan vooral hoe deze extreme weersituaties kunnen ontstaan. Door de klimaatveranderingen komen er steeds meer van dit soort situaties voor in Nederland. In de eerste helft van 2018 zijn er door deze klimaatsveranderingen al een aantal weerrecords verbroken! Door al deze veranderingen blijft het weer voor mij heel boeiend en......niks is natuurlijk veranderlijker dan het weer!

Weerrecords in 2018

Naast een tweetal koude records van de afgelopen winter is vooral de warmte van de afgelopen maanden heel erg bijzonder. In de eerste helft van dit jaar hebben we al 51 warme dagen gehad (warmer dan 20 graden) en landelijk hebben we al 22 zomerse dagen (warmer dan 25 graden) gehad!!!  Het vorige record van 18 zomerse dagen uit 2000 is hiermee verbroken!! Normaal telt een heel jaar landelijk 26 zomerse dagen in Midden Nederland!

Mijn droom gaat bij ENGIE toch wel een beetje in vervulling. Ik schrijf nu elke maand een blog voor onze website over de invloed van het weer op het energieverbruik van onze klanten! Daarnaast maak ik samen met collega’s elke twee maanden een echt ENGIE weerbericht. Deze plaatsen we ook op onze website en delen we via Facebook en Twitter.

Begin 2017 werd een beetje als grap het idee geopperd om elke twee maanden een filmpje te maken over het weer als de verbruikskostenoverzichten werden verzonden naar onze klanten. Samen met een enthousiast team zijn we dit dus gaan doen!

In deze video geef ik persoonlijk uitleg over het weer van de afgelopen twee maanden en wat de invloed van het weer kan zijn op het energieverbruik. Bij ENGIE  denken we graag met de klant mee over duurzame oplossingen, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen, isoleren of een warmtepomp. Zo helpen we klanten bij het besparen en zelf opwekken van energie.

Benieuwd hoe ik mijn droom beleef binnen ENGIE? Houd dan mijn blogs in de gaten via de website, Facebook of Twitter.