Menumenuclose

Mei de warmste maand ooit!

Door , op maandag

In de maand mei zijn we flink getrakteerd op zomerweer! De aprilzomer kreeg in mei een warm vervolg. Diverse warmterecords zijn verbroken en nog nooit was het in Nederland zo warm als de afgelopen maand. De maand mei 2018 is uiteindelijk uitgegroeid tot de warmste meimaand ooit!

Opvallend was dat de warmte steeds weer terugkeerde naar ons land. Door de warmte is de verwarming minder of niet aan geweest en heeft u een minder gas verbruikt. De dagen worden ook steeds langer waardoor de lampen in huis later aan gaan. Maar uw koelkast, vriezer, airco of ventilator gebruiken op deze warme dagen wat meer elektriciteit dan normaal. In de ENGIE-app of in MijnENGIE ziet u precies wat dit heeft gedaan met uw energieverbruik.

Zonuren
De zon heeft in mei uitbundig geschenen. De maand kreeg uiteindelijk een top 3 notering wat betreft het hoogste aantal zonuren sinds het begin van de metingen. Dat is natuurlijk goed nieuws als u zelf zonne-energie opwekt met zonnepanelen. De opbrengsten waren hoog deze maand! In de ENGIE- app kunt u precies zien hoeveel u zelf hebt opgewekt en hoeveel dat concreet voor u oplevert!  

Wind
De wind kwam uit oostelijke richting, hiermee werd continu warme lucht uit Oost Europa onze kant op geblazen. Er was over het algemeen een meest zwakke tot matige wind. Tijdens onweersbuien kwamen er lokaal wel flinke windstoten voor.

Neerslag
De neerslag was heel grillig en verdeeld over het land. Er zijn plekken waar 120 mm regen (zeer veel) is gevallen. Dit kwam ook door de plaatselijke, zware, onweersbuien. Deze buien waren heel lokaal van karakter, waardoor de verschillen in neerslagsom over de maand mei over het land heel groot is. Zo viel er in Zuid Holland op sommige plaatsen 120 mm en op Vlieland bijna niks!

Zoals we in de maand mei hebben gezien kan het weer lokaal heel verschillend zijn. Het weer heeft invloed op uw energieverbruik, dit kan ook bij iedereen anders zijn.