Menumenuclose

Het stookseizoen is bijna ten einde!

Door , op dinsdag
De eerste warme lentedagen zijn inmiddels een feit! Het energieverbruik zal vanaf nu steeds minder worden. En en als u zelf zonne-energie opwekt, dan gaat u de komende periode steeds meer opwekken.

De dagen worden snel langer en het aantal zonuren neemt steeds verder toe met een piek in de maanden mei en juni! Op MijnENGIE en onze ENGIE-app kunt u heel eenvoudig en snel zien wat de netto opbrengsten van uw zonnepanelen zijn geweest. In de verbruiksgrafiek ziet u de teruglevering van een bepaalde periode.

Het venijn van de winter zat hem dit jaar in de staart!

Zo waren de maanden februari en maart dit jaar veel kouder dan normaal. De eerste lentemaand maart had een vergelijkbare temperatuur dit jaar met januari! Koning Winter sloeg nog een paar keer flink toe in ons land met als gevolg een toename in het gasverbruik bij de meeste huishoudens.

Op dit moment heeft 95% van de Nederlandse huishoudens nog een traditionele cv-ketel. Over drie jaar geen CV-ketel meer? Als het aan energiebedrijven, milieuorganisaties en de installatiebranche ligt, gaan zoveel mogelijk woningeigenaren vanaf 2021 hun cv-ketel vervangen door een duurzame warmtepomp of een andere duurzame oplossing. Dit is veel milieuvriendelijker en duurzamer dan een gasaansluiting. Met een volledige warmtepomp gebruiken klanten geen aardgas meer.

Is een warmtepomp iets voor u?

De vraag is natuurlijk of dit voor iedereen mogelijk is. Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Natuurlijk denkt ENGIE hierin mee met onze klanten. Op onze pagina over de warmtepomp leggen wij u uit wat nu precies een warmtepomp is, hoe het werkt en welke nu precies bij uw woning past! Doe de warmtepompcheck en ontdekt zelf welke het beste bij uw woning past en hoeveel u hiermee kunt besparen op gas.