Menumenuclose

Uw energieverbruik, het weer en ENGIE (maart 2018)

Door , op vrijdag

Als u een slimme meter gebruikt, ontvangt u iedere 2 maanden een overzicht van uw energieverbruik en -kosten. Onze collega Eddo vertelt in deze video wat het weer van de afgelopen maanden heeft betekent voor uw verbruik.

Uw energieverbruik en het weer

Ik vertel graag wat meer over het weer in januari en februari in relatie tot uw energieverbruik! Gemiddeld zijn dit de koudste maanden van het jaar. Wist u dat deze twee koude maanden van het jaar goed zijn voor 1/3 van uw jaarlijks gasverbruik? Echter, door de klimaatverandering zullen deze maanden in de toekomst steeds warmer worden….

Januari was een zachte maand

Januari was dit jaar een erg zachte maand. Het heeft over de hele maand bijna niet gevroren! Halverwege de maand is er zelfs weer een warmterecord verbroken. Door de hoge temperaturen zult u minder gasverbruik hebben gehad dan normaal en zeker minder dan vorig jaar, toen januari juist een koude maand was. Januari was helaas wel een erg sombere maand. De zon heeft veel minder geschenen dan gemiddeld. Dat is niet zo gunstig geweest als u zelf zonne-energie opwekt.

Februari het werd winter

Maar……. in februari werd het winter! Deze maand was gemiddeld (veel) kouder dan normaal. Op veel nachten in deze maand heeft het gevroren, aan het begin van de maand op sommige plaatsen zelfs bijna 10 graden!  U zult hierdoor meer gas hebben verbruikt dan gemiddeld en zeker meer dan vorig jaar, toen februari juist een hele zachte maand. Het lage aantal zonuren in januari werd in februari ruimschoots gecompenseerd en dat is gunstig als u zelf zonne-energie opwekt!

De komende maanden

De komende maanden zal uw energieverbruik geleidelijk gaan afnemen. De dagen worden snel langer en de temperaturen gaan omhoog; de lente gaat beginnen! Dit is gunstig voor uw energieverbruik en zeker als u zelf zonne-energie opwekt met zonnepanelen. Op MijnEngie en onze ENGIE app kunt u uw verbruik goed in de gaten houden en ook zien hoeveel energie u eventueel zelf opwekt. Hopelijk krijgen we een mooie lente! Tot over twee maanden!!!