Menumenuclose

Gratis app levert mij jaarlijks 60 euro op

Door , op maandag

Veel apps die ik installeer op mijn telefoon, gebruik ik maar even. En ik ben niet de enige. De gemiddelde gebruiksduur van een app is maar een paar weken. Uitzonderingen zoals de populaire bankapp, WhatsApp of Facebook app daargelaten.  Een app moet functioneel en interessant zijn om 'm vaker te gebruiken. De ENGIE app is daar een goed voorbeeld van.

Slimme meter
Sinds augustus heb ik een slimme meter gekregen en zijn zonnepanelen geïnstalleerd op mijn dak. De app van ENGIE stelt mij in staat energieverbruik inzichtelijk te maken. Niet alleen het stroom- en gasverbruik, maar ook mijn energieopwek. Ook maakt het inzicht heel duidelijk wat de relatie is tussen energieverbruik en de buitentemperatuur. ENGIE houdt niet alleen rekening met de nieuwe slimme meters. Ook met een oude meters kan het energieverbruik inzichtelijk worden gemaakt. Een fraai overzicht is daarmee ook zichtbaar als je zo nu en dan meterstanden invult.

Bewust van verbruik
Wat ik niet had gedacht, is dat ik door het inzicht meer bewust ben geworden van energie. Las laatst dat appgebruikers door de bewustwording en het inzicht automatisch hun verbruik verminderen. Zelfs 4% op het gasverbruik en 2% op het elektriciteitsverbruik. Op basis van mijn verbruik is dat 60 euro per jaar.

Nooit meer bijbetalen
In de ENGIE-app zit ook een leuke functie waarin een voorspelling wordt gemaakt van mijn verbruik. Dit wordt afgezet tegen de betaalde en nog te betalen termijnbedragen. Ik zie nu precies of ik geld moet betalen of terugkrijg op mijn jaarnota. Heel makkelijk kan ik met een schuifbeweging mijn termijnbedrag verhogen of verlagen. Zo hoef ik nooit meer bij te betalen bij de jaarafrekening.

Ik zou zeggen... download de app en probeer hem! Het geeft interessante inzichten en kan je helpen om bijbetalen bij de jaarnota te voorkomen. 

Mark Strolenberg
ENGIE

ENGIE app  ENGIE app