Menumenuclose

PECPOWER regionale verduurzaming

Door , op vrijdag

Zaterdag 15 juli is op een sportieve en ludieke wijze PECPOWER gelanceerd en hiermee beschikbaar voor oa. fans, supporters en business partners van PEC Zwolle. De lancering van PECPOWER vond zaterdag plaats op de open dag van PEC Zwolle. Een open dag die door een record aantal van 16.500 bezoekers werd bezocht.

De lancering van PECPOWER is een belangrijke en vooral ook goed zichtbare stap die past in de samenwerking tussen  PEC Zwolle en ENGIE. In het kort komt het erop neer dat wij echte stappen zetten in de energietransitie, dit bereiken wij dankzij de bundeling van de regionale kracht van PEC Zwolle met de mogelijkheden en creativiteit die de ENGIE onderdelen kunnen bieden.

PEC Zwolle en ENGIE gaan deze verduurzaming vormgeving in een aantal stappen.

1. Introductie van PECPOWER
2. Plaatsing zonnepanelen op het dak van het stadioncomplex
3. Impact op de regio en gebiedsontwikkeling

Zonnepanelen plaatsen
Sinds begin deze maand is het stadion complex van PEC Zwolle in handen van de Zwolse Lenferink Groep. PEC Zwolle had al het plan om de huidige overkapping uit te breiden voor een betere, vooral drogere, beleving in het stadion. Het huidige dak biedt vanwege constructie en positionering ruimte voor zo’n 680 zonnepanelen (0,2 MWp). Bij een uitbreiding van het dak kan dit toenemen tot ruim het dubbele.

De elektriciteit voor PECPOWER komt ook van partners van PEC Zwolle. Dit kunnen partijen zijn die zelf een dak hebben waar reeds panelen op geplaatst zijn. Of het kunnen partners zijn die hun dakoppervlakte ter beschikking stellen aan ons. In dat geval zal ENGIE investeren en de plaatsing en het onderhoud van de zonnepanelen verzorgen en krijgt deze partner een dakvergoeding per opgewekte elektriciteit.

Impact op de regio en gebiedsontwikkeling
ENGIE en PEC Zwolle gaan nu ook kijken hoe zij samen met gemeente, provincie, kennisinstellingen en woningbouwcorporaties gaan samenwerken om vanuit het PEC Zwolle stadion een verdere verduurzaming en gebiedsontwikkeling te realiseren.  Met als doel vermindering van de energievraag en afval en duurzame opwekking door middel van mooie, positieve initiatieven.  

ENGIE brengt de brede kennis en ervaring in, wij durven te denken in nieuwe modellen en staan open voor complexe samenwerkingsvormen. Wij denken groot, starten klein en lopen vooraan in de energietransitie.