Menumenuclose

Energietransitie in de praktijk

Door , op maandag

Bij ENGIE werken we elke dag om de energie van morgen beschikbaar te maken. Dat betekent niet alleen investeren in nieuwe duurzame energievormen. Het betekent ook afscheid nemen van oude energiecentrales

Sloop IJsselcentrale

Op zaterdag 18 maart is de sloop van de oude elektriciteitscentrale Harculo gestart. Ruim 3.000 mensen zagen hoe de laatste twee schoorstenen van de IJsselcentrale werden opgeblazen. De centrale is al sinds 2012 buiten gebruik. Iets verderop liggen inmiddels 4.000 zonnepanelen duurzame energie op te wekken.

ENGIE sloot eerder al andere centrales om plaats te maken voor nieuwe duurzame energie. Zo verandert het gebied rond de voormalige centrale in Nijmegen in een Groene Delta met onder andere een zonnepark, LNG stations, windmolens en een biomassacentrale.

Volop zon en wind in Nederland

Energie die mooi is voor de wereld en mooi voor jou. Dat vinden we belangrijk bij ENGIE. Daarom werken we aan steeds meer duurzame energie, voor én met onze klanten. Sinds de introductie van ENGIE Opgewekt in 2016 is er voor circa 40.000 huishoudens Nederlandse zonne- en windenergie beschikbaar. In partners als Homecenter Wolvega en PEC Zwolle vinden we steeds meer gelijkgestemden om de energietransitie te versnellen op lokaal en regionaal niveau. Bijzonder trots zijn wij op het groeiend aantal klanten dat deelneemt aan Opgewekt voor Elkaar, waarbij de zonne-energie die zij zelf opwekken beschikbaar komt voor buren, familie en vrienden.

Stap voor stap zetten we samen steeds meer positiefs in beweging!