Menumenuclose

Zonnepark en biovergister bij Burgum

Door , op vrijdag

ENGIE wil op het terrein rond de Burgumer centrale een zonnepark van 5 hectare en een biovergister bouwen. De aardgascentrale bij Burgum is al zo’n 40 jaar oud. De centrale wordt alleen aangezet bij grote pieken in de stroomvraag. Dat is de laatste jaren nog sporadisch benut. ENGIE verduurzaamt het terrein van de centrale met een zonnepark en een biovergister. Zo bouwt ENGIE aan de energie van de toekomst.

Zonnepark

Het zonnepark krijgt een vermogen van 5 megawatt. Dit betekent een verwachte jaaropbrengst van bijna 5 miljoen kWh. Ter vergelijking: alle huishoudens in Burgum samen verbruiken ongeveer 11 miljoen kWh. Zo kan het zonnepark straks voor zien in bijna 50% van de stroombehoefte in Burgum.

Biovergister

Naast het zonnepark zijn er ook plannen voor een biovergister, waarin mest door vergisting wordt omgezet in elektriciteit.

Meer informatie

ENGIE vindt het belangrijk om eerst de direct omwonenden te informeren over de plannen en de details. De omwonenden zijn uitgenodigd voor een bezoek aan het terrein op zaterdag 25 maart. Op deze bijeenkomst krijgen ze toelichting op de plannen en is er alle ruimte voor vragen en antwoorden.

ENGIE. Positief over Energie.