Menumenuclose

Aan de slag met duurzame energie

Door , op woensdag

Besparen op energie en verduurzamen. Iedereen heeft het erover. Maar wat kan ik nu eigenlijk zelf doen? En waar moet ik aan denken bij verduurzamen en groene energie? Dit is een vraag die wij vaak krijgen en waar wij ons dagelijks mee bezig houden. ENGIE zet zich in op 100% groene energie. Dit doen wij door duurzame, vaak lokale oplossingen aan te bieden aan huishoudens en bedrijven in Nederland. Wij geven u daarbij graag zelf de regie over uw energie, zowel bij het opwekken als bij het besparen. 

Groene energie hoe kom ik daaraan?
Er zijn verschillende mogelijkheden om aan groene energie te komen. Zo kunt u kiezen voor elektriciteit opgewekt door de zon of door de wind. 

Zon
Bij zon kunt u denken aan zonnepalen op uw eigen dak. Of u neemt energie af bij iemand uit uw buurt die zonnepanelen heeft geïnstalleerd. Maar u kunt ook energie afnemen van een zonnepark. Wij kunnen u daarbij helpen . En alle energie die door u of door anderen teveel opgewekt wordt kunnen wij tegen een vergoeding overnemen zodat ook anderen daar weer gebruik van kunnen maken. Wilt u zelf zonnepalen installeren, vraag dan ons gratis magazine aan.

Wind
Ook energie opgewekt door de wind is groene energie. Hiervoor worden windmolens gebruikt deze kunnen zich zowel op het land als in de zee bevinden. Wij bieden beide mogelijkheden aan. Goed om te weten is dat windmolenparken op zee twee keer zoveel energie opwekken dan op het land. Met 55 windmolens op zee wordt er voor 160.000 huishoudens groene energie opgewekt. 

Energiebesparende maatregelen

In uw woning kunt u verschillende maatregelen treffen om uw woning zo energiezuinig mogelijk te maken. Zoals isoleren van het dak, muur of vloer of door gebruik te maken van goed isolerend glas. Verder kunt u bekijken hoe u uw huis het beste kunt verwarmen, bijvoorbeeld met een HR-ketel of toch een warmtepomp. Uiteraard staan daar ook investeringen tegenover met een terugverdientijd. Om te weten te komen wat u nog aan uw woning zou kunnen doen om uw huis nog energiezuiniger te maken hebben wij de ENGIE Wijzer ontwikkeld. Binnen 2 minuten ontvangt u geheel vrijblijvend een rapport waarin staat welke investeringen u zou kunnen overwegen, wat de kosten zijn en wat de terugverdientijd is.