Menumenuclose

Wij laten ons licht schijnen op Philips Hue

Door , op vrijdag

Tegenwoordig is iedereen wel zo’n beetje bekend met de slimme verlichting van Philips: Philips Hue. Enkele jaren geleden bewees Philips maar weer eens dat ze een stapje voorlopen op het gebied van licht door als eerste slimme lampen op de markt te brengen. Sinds die tijd hebben ze in Eindhoven niet stil gezeten: continu worden er verbeteringen in de lampen en app aangebracht. De hoogste tijd  om ons licht te laten schijnen op het nieuwe Philips Hue White Ambiance pakket!

Plug & play
De nieuwe Hue bundel bevat drie energiebesparende White Ambiance LED lampen, een Hue bridge, een dimmer en de twee kabels die je nodig hebt om de boel aan te sluiten. Wat ons direct opvalt is hoe makkelijk de boel in te stellen is. Je steekt de bridge in het stopcontact en koppelt deze vervolgens met de router doormiddel van de meegeleverde ethernet kabel. Nu hoef je alleen nog maar de Hue app op je smartphone te downloaden en je bent klaar om helemaal los te gaan met de verschillende functies. Voor de installatie hoef je dus echt geen groot licht te zijn! In vijf minuten hebben we het hele systeem aan de praat.

Van IJsland naar Bali
Nadat we de LED lampen in de armaturen van de woonkamer hebben geschroefd, ploffen we op de bank om de app eens goed te bekijken. Het eerste waar we mee aan de slag gaan, zijn de verschillende scenes die in te stellen zijn. Er moet in de vroege avond nog wat gewerkt worden, dus kiezen we als eerste voor koel, arctisch licht. Dankzij de blauwachtige verlichting is het niet zo’n straf om nog even de laatste mails eruit te sturen.

Vervolgens is het tijd voor wat ontspanning. We zetten een filmpje op en zoeken in de app naar de perfecte witte tint en lichtsterkte. De winnaar is uiteindelijk een warme, tropische avondzon geworden. Perfect voor ontspannende momenten!

Extra functies
Het is ook mogelijk om een ochtend- en avondroutine in te stellen met Hue. Zo kun je een Hue lamp in de lamp op je nachtkastje schroeven en deze naar wens afstellen. Onze wekker gaat elke ochtend om 7:00 uur, dus stellen we in dat de lamp om 6:55 uur begint met een zwakke, koele tint en gedurende die vijf minuten steeds feller wordt. Opstaan blijft lastig, maar we staan vervolgens wel meer ontspannen naast ons bed!

De meegeleverde dimmer is ook zeker geen overbodige luxe. Met de handige afstandsbediening kun je ook zonder smartphone even snel je lichten aan- en uitzetten of dimmen. Dit vinden we een goede toevoeging, aangezien er ook huishoudens zijn waarin niet iedereen beschikt over een smartphone.

Onze ervaring
We zijn inmiddels zeer positief over de Philips Hue White Ambiance starterkit. De witte lampen hebben verrassend veel mogelijkheden in verschillende tinten en warmtes. Ook de scenes zullen in elke huiskamer en slaapkamer voor extra sfeer zorgen. Het enige nadeel van de White Ambiance set is dat er geen kleurenopties zijn. De optie om ook rood of groen licht in te stellen, zorgt ervoor dat je nét even wat meer uit je Hue verlichting kunt halen.

Ons advies is echter om te starten met een White Ambiance starterspakket. Kleuren gebruik je zelden en mocht je dit willen, dan zijn de kleurlampen makkelijk toe te voegen. De prijs van een Hue pakket ligt wat hoger dan van normale lampen, maar de extra functies zijn dat zeker waard! Alle tinten wit, een wake-up light en een nachtlamp functie maken de Hue zoveel meer dan een normale LED lamp. Bovendien bespaar je met je Philips Hue lampen op je energierekening.

Neem geen genoegen met een standaard LED lamp, maar gun jezelf die warme zon van de Afrikaanse savanne in de avond en de koele zon van Noorwegen in de ochtend. Wij zijn fan!