Menumenuclose

Prijswinnaar Klok: "Vandaag zijn de panelen gelegd, echt super"

Door , op woensdag

Donderdagavond 20 juli mocht ik de giftcard van de zonvakantie uitreiken aan de familie Klok uit Valthe. Spannend en leuk, zeker omdat vandaag de prijswinnende zonnepanelen ook echt geplaatst zijn! Ik was dus de eerste die deze mocht komen bewonderen en ook een paar mooie foto’s mocht schieten.

Vanuit het hoofdkantoor van ENGIE schiet ik direct de A28 op richting het landelijke Drenthe. In het mooie buitengebied van Valthe zoek ik tussen de bomen, schapen en paarden naar het huisnummer van de familie Klok. Buiten wappert de vlag van 800 jaar Valthe. Terwijl ik mijn auto parkeer, word ik enthousiast blaffend ontvangen door de stoere teckel Sammy.

De energieleverancier van de toekomst

Meneer Klok vertelt zijn verhaal: de familie Klok heeft na jaren gewoond te hebben in Klijndijk, 6 jaar geleden een bouwval op deze mooie plek gekocht. Inmiddels staat er een prachtig huis, waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

‘Zes jaar geleden bij het bouwen van deze woning hebben we al gekeken naar zonnepanelen. Alleen waren ze toen niet te betalen en dus totaal nog niet interessant. Inmiddels wonen we er 6 jaar en heeft de buurman al een jaar zonnepanelen op zijn dak liggen. In februari van dit jaar spraken we andere kennissen en vrienden over zonnepanelen en begon het toch te kriebelen. De prijzen zijn gedaald en de terugverdientijd is teruggelopen naar vaak nog maar 7 jaar. Dus zijn we ons gaan oriënteren via internet en hebben we 7(!) offertes opgevraagd. We zijn klant bij ENGIE, dus was het erg mooi dat ENGIE en Sungevity zonnepanelen aanbieden!’

‘Zeven offertes door akkeren is echt heel wat. De offertes verschilden op diverse punten, maar Sungevity was voor onze situatie het goedkoopste. En dat niet alleen, ze boden ook meer garantie dan de andere partijen. Garantie in de vorm van productgarantie, maar ook de opbrengstgarantie. Het was dus al snel duidelijk dat Sungevity voor ons de partij zou worden. Het gesprek aan de telefoon was prettig en snel. Wij hebben een recht dak, zonder bijzonderheden. Dus redelijk simpel en weinig reden om te discussiëren over het ontwerp. Vandaag zijn de panelen gelegd, echt super. Fijne installateurs, er is snel en netjes gewerkt. Er was even onduidelijkheid over de app en de Wi-Fi, maar dat was ook weer zo opgelost.’ Met de 20 zonnepanelen kan de familie Klok hoogstwaarschijnlijk nul op de meter realiseren.

Duurzame energieoplossingen

Familie Klok werkt verder aan de duurzaamheid. Vandaag hebben zij ook een Tichelkachel laten plaatsen. De Tichelkachel is een duurzame kachel met een hoog rendement, die besparing geeft op energiekosten en heerlijke stralingswarmte afgeeft.

Omarm de zon

Maar dan het spannende moment, de uitreiking. De oranje vakantie giftcard van Surprise.me met een bijpassende bos bloemen. Ze zijn er blij mee! We horen vast nog wel waar de verrassende reis naar toe is gegaan. Wilt u ook kans maken op een verrassingsreis? De actie is verlengd. Bestel voor 30 september 2017 uw zonnepanelen en maak kans op de vakantiecheque ter waarde van € 425,-