Menumenuclose

Heb jij een slurper in huis?

Door , op maandag

Heb jij een slurper in huis?

Geschrokken van de jaarafrekening? Ga dan eens op zoek naar de slurpers in je huis! Die kunnen daar een belangrijke oorzaak van zijn.

We helpen je op weg met een overzicht van de grootste slurpers:

Elektrische boiler
Een boiler groter dan 20 liter kost een gemiddeld huishouden zo’n 450 euro. Pff…daar kun je heel veel leuke dingen voor doen. Er zijn alternatieven. Denk dan bijvoorbeeld aan zonneboilers. Deze verwarmen je water met behulp van zonlicht.

Vloerverwarming
Zit er een schakelaar tussen de pomp en het stopcontact? Je hebt vast geen idee! Ga snel even kijken, want dit kan je zo 70 euro per jaar schelen. Zonder schakelaar blijft de pomp van de vloerverwarming draaien. Een pompschakelaar kost ongeveer 60 euro, die heb je dus zo terugverdiend! Een slimme keuze.

Waterbed
Comfortabel slapen, we raden het iedereen aan! En kies ook vooral het bed dat bij je past. Maar kies bewust! Een waterbed biedt veel comfort, maar kent ook een prijskaartje. Om het water op temperatuur te houden ben je ongeveer 170 euro per jaar kwijt.

Een tweede koelkast in de schuur
Zo gaat dat natuurlijk. Je krijgt een nieuwe koelkast in je keuken en de oude verhuist naar de schuur. Makkelijk voor een feestje of verjaardag! Maar let op. Oude koelkasten kosten gemiddeld zo’n 40 tot 120 euro meer per jaar dan een nieuwe A++ koelkast.

Wat kun je doen om slurpers te voorkomen?

  1. Zet apparaten die je niet gebruikt helemaal uit!
  2. Koop nieuwe apparaten met een goed energielabel. A++ of A+++ is perfect!
  3. Kijk bij de aankoop ook naar het vermogen (Watt) van het apparaat. Hoe minder vermogen, hoe minder energie het apparaat verbruikt.
  4. Beter inzicht in je energieverbruik? Download de ENGIE App en hou je energiekosten dagelijks makkelijk en overzichtelijk in de gaten. Zo zie je precies of je nog uitkomt met je maandelijkse kosten, pas je ze makkelijk aan en is je energierekening geen verrassing meer!                        
    Klik hier voor meer informatie of download de app via onderstaande buttons.

 ENGIE appENGIE app