Menumenuclose

Huis isoleren Stel jezelf deze 4 vragen

Door , op vrijdag

Vraag 1: wat wil je isoleren?

Bij isolatie denk je al gauw aan de buitenmuur, maar wist je dat ook de vloer en het dak grote warmteverliezers zijn? Zo is er vaak geen goede vloerisolatie in woningen die voor 1980 zijn gebouwd. En wat dacht je van je ramen? Heb je nog enkel glas of een oudere soort dubbel glas, dan levert glasisolatie al snel energiebesparing op. Als je nu 2 of meer maatregelen combineert, krijg je zo’n 20 procent van de kosten terug met de Subsidie energiebesparing eigen huis.

Vraag 2: hoe wil je isoleren?

Isoleren kan op verschillende manieren. Veelgebruikt zijn wol, pur, parels, schelpen en folie. Wat is nu het beste materiaal? Daar kun je niet zomaar antwoord op geven. Elke woning is anders. Welk materiaal voor jouw woning geschikt is, hangt af van verschillende factoren. Wat wil je isoleren, hoe oud is je woning, heb je veel last van vocht, of juist van geluidsoverlast? Laat je adviseren door een expert, vaak geven zij gratis isolatie-advies.

Vraag 3: wat kost isoleren?

De kosten van isolatie zijn afhankelijk van wat je gaat isoleren en hoe je dat gaat doen. Vraag daarom altijd een offerte aan, zodat je beter kunt inschatten welke investering je moet doen. Denk daarbij ook aan subsidies waar je recht op hebt. Sommige gemeentes hebben ook een eigen subsidieregeling

Vraag 4: wat levert isoleren je op?

Isoleren levert je heel veel op. Ten eerste een comfortabel huis. Het zorgt voor meer warmte, minder vocht en vaak ook minder geluidsoverlast. Ten tweede bespaar je op je stookkosten. En dat is uiteindelijk ook weer beter voor het milieu. Snel zien wat jij kunt besparen? Kijk eens op het ENGIE bespaaradvies.