Menumenuclose

Energie besparen kan iedereen!

Door , op maandag

Nu de nadruk op en het belang van duurzame energie toeneemt, is investeren aantrekkelijker dan ooit. Het is financieel haalbaar, toekomstgericht en geeft nog een goed gevoel ook. Maar hoe gaat dat dan? En waar kan je uit kiezen? Dit blog geeft een overzicht van vier aantrekkelijke investeringsmogelijkheden.

De ISD-wattes?

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)! Simpel gezegd: een subsidiepot met 70 miljoen euro, beschikbaar voor het jaar 2016. Deze pot maakt het mogelijk dat ook jij je steentje kan bijdragen. Wil je een warmtepomp, een zonneboiler of toch wat anders? Kijk even op de subsidiepagina van de rijksoverheid en bekijk wat het beste bij jou past. Elk product kent zijn eigen regeling.

Een energiebespaaringslening

Kom je geld tekort, maar wil je wel investeren in duurzaamheid? Dan biedt het Nationaal Energiebespaarfonds uitkomst. Zij bieden (energiebesparende) leningen aan tegen gunstige voorwaarden. Selecteer een bedrag of product en rekenen in een aantal stappen uit wat je kunt lenen. Zorg dat je op voorhand alle gegevens paraat hebt, anders ben je daar weer een halve dag mee bezig!

De energie subsidiewijzer

Heb je nu geen idee wat je met de bovenste twee mogelijkheden aan moet? Geen nood. Kijk dan op de EnergieSubsidiewijzer, een samenwerking tussen de rijksoverheid en milieucentraal. Op basis van woonplaats en woonsituatie geven zij een overzicht van de mogelijkheden. Van leningen tot subsidies en zelfs btw-teruggavetips op bijvoorbeeld zonnepanelen. Simpel en snel. Wel zo makkelijk.

duurzame_pot

Bij zonnepanelen werkt het net even anders

Over zonnepanelen gesproken, deze worden in 2016 niet landelijk gesubsidieerd. Klinkt een beetje raar in deze tijd, maar eigenlijk is dat heel logisch. Als consument kun je namelijk alle btw na aanschaf terugvragen. Dat is vele malen interessanter dan welke subsidieregeling dan ook! Wil je hier meer over weten? Kijk dan even op onze eigen ENGIE zonne-energiepagina.

Zo zie je maar. Waar een wil is, is een weg. Nu ook de overheid zich sterk maakt voor duurzaamheid is hierin investeren haalbaarder dan ooit. Een fijne gedachte met het oog op de toekomst. Meer weten? Kijk eens rond op de onderstaande websites.