Menumenuclose

Welke warmtepomp moet ik kiezen?

Door , op dinsdag

U wilt een overstap maken naar het duurzaam verwarmen van uw woning met een warmtepomp? Een verstandige en bewuste keuze! Maar hoe weet u welke warmtepomp u moet kiezen? Er zijn namelijk verschillende soorten warmtepompen beschikbaar. Gelukkig is er voor bijna iedere situatie wel een passende warmtepomp. Wij leggen u in dit blog uit welke mogelijkheden er zijn en welke warmtepompen u kunt gebruiken in uw woning.

Welke warmtepompen zijn er?

Wanneer u op zoek gaat naar een warmtepomp komt u allerlei verschillende soorten warmtepompen tegen. Het grootste verschil tussen deze soorten zit in de warmtebron. Zo zijn er systemen die buitenlucht (of ventilatielucht) als warmtebron gebruiken, zoals lucht/lucht- en lucht/water warmtepompen. Daarnaast zijn er bodem/water warmtepompen, die via buizensystemen warmte uit de bodem halen. En water/water warmtepompen, die grondwater als warmtebron gebruiken. Tot slot kunt u kiezen voor een hybride warmtepomp. Deze werkt in combinatie met uw (bestaande) cv-ketel en is hierdoor goed toepasbaar in bestaande woningen.

Meer weten over warmtepompen? Download het gratis ENGIE Warmtepomp Magazine.

Het aanbod warmtepompen van ENGIE

Bij ENGIE hebt u keuze uit verschillende warmtepompen. Onze warmtepompen zijn hybride en dus vaak gemakkelijk te installeren in uw bestaande woning met cv-ketel. Een hybride warmtepomp is bovendien voordeliger dan een volledig elektrische variant. Bekijk hieronder de modellen warmtepompen van ENGIE:

Techneco Elga

  • Lucht/water warmtepomp
  • Hybride warmtepomp
  • Gebruikt warmte uit buitenlucht om uw woning te verwarmen

Lees meer over de Techneco Elga

Daikin Altherma

  • Lucht/water warmtepomp
  • Hybride warmtepomp
  • Warmtepomp en HR-ketel in één

Lees meer over de Daikin Altherma

Voor welke warmtepompen is uw huis geschikt?

Nu u weet wat het aanbod aan warmtepompen is, kunt u gaan bepalen voor welk soort warmtepomp uw woning geschikt is. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te ontdekken of u woning op dit moment geschikt is om een warmtepomp te gaan gebruiken. In principe is in bijna ieder huis een warmtepomp te installeren, maar dit wil niet direct zeggen dat het ook verstandig is. In sommige gevallen is het beter om eerst maatregelen te treffen op het gebied van isolatie, voordat u overstapt op een warmtepomp.

Is uw woning geschikt voor een warmtepomp?

  • Uw woning is goed geïsoleerd
  • U beschikt over vloer- en/of laagtemperatuurverwarming
  • U hebt ruimte voor een buitenunit en voor een binnenunit nabij de cv-ketel

Is uw woning onvoldoende geïsoleerd, hebt u luchtverwarming of vloerconvectoren? Hebt u geen ruimte voor een binnen- of buitenunit? Of hebben uw radiatoren onvoldoende capaciteit om uw woning met een warmtepomp te verwarmen? Dan raden wij het gebruik van een warmtepomp af. Uiteraard zijn er genoeg andere maatregelen om minder gas te verbruiken die u kunt treffen.

Welke warmtepomp past bij uw woning en wensen?

Wilt u zeker weten of u in uw huis een warmtepomp kunt gaan gebruiken? Of bent u benieuwd welke warmtepomp het beste bij uw woning en situatie past? Wij helpen u graag verder! Vul de vrijblijvende ENGIE warmtepompchecklist in en wij voorzien u van een persoonlijk advies over onze warmtepompen.

Doe de warmtepomp check!