Menumenuclose

Laadpas kiezen voor uw elektrische auto

Door , op dinsdag

Uw elektrische auto wilt u op zoveel mogelijk plekken kunnen opladen, zodat u altijd zorgeloos op pad kunt. Om bij openbare laadpalen te kunnen laden hebt u een laadpas voor uw elektrische auto nodig. Met uw pas kunt u uw auto uiteraard ook opladen bij uw eigen laadpaal. Wij leggen u uit hoe een laadpas werkt, waarop u moet letten bij het kiezen van een laadpas en we geven u informatie over de laadpas die u bij een ENGIE laadpaal krijgt.

Hoe werkt een laadpas?

Om een laadpaal te activeren hebt u een laadpas of laadsleutel nodig. Beide hebben dezelfde werking, u kiest zelf wat voor u het handigst is. U houdt de laadpas (of sleutel) voor het daarvoor bestemde scherm en u volgt hierna de instructies die op het scherm worden weergegeven. Wilt u stoppen met laden, dan scant u opnieuw de laadpas om uw elektrische auto los te koppelen en het laden te stoppen.

Laadpas kiezen: waar u op moet letten

Kosten van de laadpas

Een laadpas kan besteld worden bij verschillende partijen, hierdoor kunnen de prijzen verschillen. Bijna iedere aanbieder rekent kosten voor het gebruik van een laadpas. Bij de ene aanbieder betaalt u een vast bedrag per maand en bij de andere betaalt u een bedrag per laadbeurt. Rijdt u veel elektrisch, dan is het voordeliger om een laadpas te kiezen waarbij u een vast bedrag per maand betaalt.

Dekking in binnen- en buitenland

Met uw laadpas wilt u uw elektrische auto natuurlijk op zoveel mogelijk plekken kunnen opladen. Daarom is het belangrijk om te achterhalen wat de dekking van de laadpas is. Waar in Nederland kunt u laden? En kunt u met de laadpas ook gebruikmaken van snellaadpunten? Onderzoek daarnaast of de laadpas te gebruiken is in het buitenland. U kunt ook aparte laadpassen nemen voor binnen- en buitenland.

Bereikbaarheid klantenservice

Het kan voorkomen dat een laadpaal niet werkt of dat u hulp nodig hebt bij het gebruiken van uw laadpas. In dat geval is het van belang dat de klantenservice van uw laadpas goed bereikbaar is en u snel kan helpen. Het is dan ook aan te raden om te controleren wat de bereikbaarheid van de klantenservice is en om ervaringen van anderen te lezen.

Hoe zit dat bij ENGIE?

Bij een ENGIE laadpaal voor thuis krijgt u standaard een EVBox laadpas geleverd. Een losse of extra laadpas is gratis. Een registratie voor publiek laden kan via onze partner EVBox en kost €4,55 per maand. U kunt met deze registratie laden bij alle openbare laadpalen in Nederland, waaronder snellaadpunten. Daarnaast kunt u openbare laadpalen gebruiken binnen het EVBox netwerk in het buitenland. Iedere maand ontvangt u van ons een factuur van het aantal kWh dat met uw laadpas is verbruikt om uw elektrische auto op te laden. Hebt u problemen met de laadpas die u via ENGIE hebt ontvangen, dan kunt u altijd terecht bij de support van EVBox.