Menumenuclose

Zakelijk elektrisch rijden: 3 voordelen

Door , op dinsdag

De verkoop van elektrische auto’s is in de eerste helft van 2018 aanzienlijk gestegen. Sterker nog: volgens dienstverlener in de autobranche VWE Automotive zijn er zo’n 142 procent meer elektrische auto’s verkocht dan in de eerste helft van 2017. Dit betekent dat er zelfs al 8,4 procent meer elektrische auto’s zijn verkocht dan in het hele jaar 2017. Een positieve ontwikkeling, want elektrisch rijden is milieuvriendelijker dan rijden op brandstof.

Een groot gedeelte van de stijging van de verkoop van EV’s is te danken aan de zakelijke bestuurders. Zakelijk elektrisch rijden wordt namelijk steeds populairder. Er wordt vooral veel geleased: nieuwe elektrische modellen als de nieuwe Nissan Leaf, de Opel Ampera-e en de Jaguar I-Pace zijn dan ook het populairst. De Tesla Model S wint het echter nog steeds van deze modellen en werd in de eerste helft van dit jaar het meest gekocht.

Zakelijk een elektrische auto rijden: iets voor u?

Elektrisch rijden kent verschillende voordelen. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor u als bestuurder. Vooral op zakelijk gebied is het interessant om een elektrische auto te rijden. Wij zetten de voordelen voor u op een rijtje:

  1. Fiscale voordelen

Een volledig elektrische auto heeft, zowel voor zakelijk als privégebruik, verschillende financiële voordelen. Zo hoeft u voor een elektrische auto geen BPM te betalen. Daarnaast zijn volledig elektrische voertuigen vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. En besluit u zakelijk te gaan leasen, dan profiteert u van nog meer voordeel. Bij het leasen van een volledig elektrische auto betaalt u namelijk slechts 4% bijtelling. Voor brandstofauto’s is dit een stuk hoger, namelijk 22%.

  1. Woon-werkafstanden ideaal voor elektrische auto

De actieradius van een elektrische auto is voor woon-werk-verkeer ideaal. De gemiddelde woon-werkafstand in Nederland is 22 kilometer. Met een actieradius van 200 kilometer komen de meeste Nederlanders hiermee gemakkelijk naar hun werk en weer terug naar huis zonder last te krijgen van range anxiety.

  1. Laden tijdens werktijd

Voor wie altijd met een volle accu op pad wil is een elektrische auto van de zaak ook prima geschikt. Een zakelijke laadpaal bij het bedrijf is namelijk zo geregeld. Bij de eigen laadpaal van de zaak kunt u vervolgens uw auto rustig opladen terwijl u aan het werk bent. Na uw werk kunt u gewoon weer met een volle accu de weg op! Uiteraard behoort een laadpaal bij huis, om thuis uw auto opnieuw op te laden, ook tot de mogelijkheden.