Menumenuclose

De 6 belangrijkste voordelen van elektrisch rijden

Door , op dinsdag

Sommige voordelen van elektrisch rijden zijn bij de meeste mensen wel bekend. Elektrisch rijden wordt bijvoorbeeld vaak in een adem genoemd met milieubewustheid, omdat volledig elektrische auto’s geen CO2 en fijnstof uitstoten. Maar een elektrische auto heeft veel meer voordelen! In dit blog leggen wij u de belangrijkste voordelen uit.

Financiële voordelen van de elektrische auto

Allereerst zijn er natuurlijk de financiële voordelen. Deze kunnen een grote rol spelen wanneer u overweegt een elektrische auto aan te schaffen. Hieronder zetten wij de belangrijkste financiële voordelen voor u op een rij:

1. Minder onderhoudskosten

Vaak zijn elektrische auto’s duurder in aanschaf dan brandstofauto’s. Hier tegenover staat wel dat een elektrische auto na de aanschaf juist voordeliger is dan een brandstofauto. Dit komt doordat een elektrische auto aanzienlijk minder slijtagegevoelige onderdelen bevat dan een brandstofauto. Een elektrische auto heeft hierdoor minder onderhoud nodig.

2. Profiteer van belastingvoordeel

Een ander financieel voordeel: voor een volledig elektrische auto hoeft u tot en met het jaar 2020 geen wegenbelasting te betalen. Kiest u voor een deels elektrische plug-in hybride auto, dan betaalt u tot en met 2020 het halve tarief van een brandstofauto. Op deze manier wil de overheid het gebruik van elektrische auto’s stimuleren.

3. Elektriciteit is goedkoper dan brandstof

De accu van een elektrische auto opladen is voordeliger dan het voltanken van een brandstofauto. En hebt u thuis zonnepanelen? Dan kunt u zelfs uw eigen opgewekte energie gebruiken met uw eigen laadpaal! Op deze manier wordt elektrisch rijden financieel nog aantrekkelijker.

Wilt u meer weten over het financiële plaatje van elektrisch rijden? Lees ons blog over de kosten van elektrisch rijden.

De gemakken van een elektrische auto

De voordelen van elektrisch rijden gaan verder dan alleen de financiën. Elektrische auto’s kennen namelijk ook veel gebruiksgemakken. We sommen er een aantal voor u op:

1. U bent milieubewust bezig

Over de milieuvriendelijkheid van elektrische auto’s zijn verschillende standpunten in te nemen. Maar als we kijken naar de uitstoot die vrijkomt, van het bouwproces tot het gebruik en uiteindelijk de recycling van auto’s, dan is een elektrische auto onderaan de streep milieuvriendelijker. Helemaal als u uw auto oplaadt met groen opgewekte stroom. Een milieubewuste keuze dus!

2. U kunt uw auto gemakkelijk thuis opladen

Voor een ouderwetse tankbeurt moet u naar het tankstation. Voor het opladen van uw elektrische auto hoeft u nergens naartoe, dit kan namelijk gewoon thuis. Uw elektrische auto kunt u gemakkelijk bij uw eigen laadpaal thuis opladen. Uw auto laadt zich op terwijl u lekker op de bank zit!

3. Elektrische auto’s zorgen niet voor geluidshinder

Elektrische auto’s hebben een elektromotor en hierdoor maken de auto’s vrijwel geen geluid. Zelfs bij hoge snelheden zorgt u dan ook niet voor geluidshinder. Prettig voor uzelf, maar ook voor uw omgeving.

Lees meer over de voor- en nadelen van elektrisch rijden

Zoals u ziet heeft elektrisch rijden veel voordelen. Wilt u nog meer lezen over de voordelen of bent u juist benieuwd geworden naar de mogelijke nadelen van elektrisch rijden? Bekijk dan onze pagina over de voor- en nadelen van elektrisch rijden.