Menumenuclose

Is een private lease elektrische auto iets voor u?

Door , op woensdag

Het leasen van auto’s is al lang niet meer alleen voor ondernemers. Privé of private lease wordt namelijk door steeds meer mensen gedaan. Tegenwoordig is het ook mogelijk om hybride of elektrische auto’s te leasen. Wilt u dus rijden in een elektrische auto, dan is private lease één van uw opties. Bent u benieuwd of een private lease elektrische auto iets voor u is? Wij vertellen u de voor- en nadelen.

Wat is private lease?

Bij private lease hoeft u uw auto niet te kopen. In plaats daarvan sluit u een lease-abonnement af. Hiermee betaalt u iedere maand een vast bedrag voor uw auto. In dit bedrag zijn alle kosten verwerkt, van verzekering tot onderhoud, banden en reparatie. Het enige wat u hiernaast betaalt is de brandstof of, voor een elektrische auto, de stroom. De prijs van uw lease-abonnement is afhankelijk van de looptijd (vaak minimaal 12 maanden), het type auto dat u wilt, maar ook van het aantal kilometers dat u met de auto zult maken.

Voordelen van een private lease elektrische auto

Via private lease een elektrische auto rijden heeft verschillende voordelen. Wij sommen ze even voor u op:

  • Weet u nog niet zeker of een elektrische auto iets voor u is? Private lease biedt dan een uitkomst: u kunt namelijk zelf de duur van het contract bepalen. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor een tweejarig contract, kunt u uw auto na twee jaar weer inruilen voor een nieuwe of zelfs hele andere auto.
  • Private lease kan goedkoper zijn dan het kopen van dezelfde auto. Twijfelt u tussen private lease of een auto kopen met geleend geld? Dan is een private lease elektrische auto vaak goedkoper.
  • De kosten van uw auto worden overzichtelijker. Uw maandbedrag bevat namelijk ook een vergoeding voor onderhoud en reparatie. U komt dus nooit voor verrassingen te staan wanneer u met uw elektrische auto naar de garage moet.

Eventuele nadelen van een private lease elektrische auto 

Bij een private lease elektrische auto kunnen ook nadelen voor u gelden. Wij vertellen u graag waarmee u rekening moet houden.

  • Private lease is niet voor iedereen voordeliger. Hebt u spaargeld om een auto te kopen? Dan is kopen meestal voordeliger dan private leasen.
  • Het voortijdig stopzetten van een leasecontract is contractbreuk. De kosten hiervoor zijn in de meeste gevallen dan ook erg hoog.
  • Private lease kan uw hypotheek beperken. Verdiep u hier dus in voordat u begint met private leasen.

Het opladen van private lease elektrische auto’s

Of u er nu voor kiest om een elektrische auto te kopen of te leasen, u zult uw elektrische auto moeten opladen. Bij veel leasemaatschappijen krijgt u de mogelijkheid om een laadpaal af te nemen bij uw auto. Hiervoor moet u wel betalen. Natuurlijk kunt u ook zelf een laadpaal bij u thuis of een laadpaal op uw werk laten plaatsen. Wilt u (nog) geen eigen laadpaal of beschikt u niet over een plek om deze op eigen terrein te plaatsen? Dan kunt u ook besluiten uw auto op te laden bij openbare laadpalen.