Menumenuclose

2017: Trends in zonne-energie

Door , op maandag

Binnenkort is de Intersolar beurs. Ik ga er naar toe om de laatste ontwikkelingen te ontdekken op het gebied van zonne-energie. Ik ben benieuwd naar bijvoorbeeld dakpannen en ramen met zonnecellen. En natuurlijk ook de ontwikkelingen om stroom op te slaan in accu’s. De Tesla Powerwall is bekend, maar er zijn ook andere producenten. Zo heb ik bijvoorbeeld een afspraak met sonnenBatterie en LGchem dit zijn 2 andere leveranciers van batterijen in huis.

Sterk in opkomst zijn diverse vormen van monitoring en het koppelen van zonnepaneleninstallaties van verschillende woningen tot één virtueel grid. Dit is een elektriciteitsnetwerk waarbij vraag en aanbod door automatisering op elkaar zijn afgestemd en afnemers ook kunnen leveren met bijvoorbeeld zonnepanelen. Vaak kan er ook onderling worden afgerekend. Mooie ontwikkelingen die allemaal bijdragen aan een groenere en duurzame wereld. Ik heb er zin in en deel graag mijn ervaringen met jou!

Je eigen energiecentrale

Veel particulieren hebben zonnepanelen aangeschaft om op die manier zelf hun elektriciteit op te wekken en te besparen op stroomkosten. Tegenwoordig zijn ze een onlosmakelijk deel van nieuwbouwwoningen, omdat op die manier voldaan wordt aan criteria van duurzaam wonen (EPC punten). Zonnepanelen worden een vast onderdeel van je eigen energiecentrale, die verder bestaat uit bijvoorbeeld een warmtepomp, combinaties van zonnepanelen en zonneboiler, en slimme manieren om apparatuur en ventilatie aan te sturen. Ook deze oplossingen vind ik straks op de Intersolar. 

Over welke trend wil jij iets weten?
Naar welke ontwikkelingen ben jij benieuwd, welke vragen heb jij? Stuur me een mail en ik ga op de Intersolar beurs op zoek naar antwoorden. Via social media en een nieuw blog koppel ik ze aan je terug. Ik ben benieuwd!

Mail je vraag naar: joris.pouw@engie.com


Joris Pouw Joris Pouw werkt bij ENGIE. Hij biedt klanten advies en producten voor het besparen op energie en het verduurzamen van woningen en bedrijven. Zijn motto: Laten we de energietransitie cóól maken, dan wordt het leuker en succesvoller!
Terug