Menumenuclose

Succesvolle Boomplantdag op gezellig, maar koud festivalterrein

Door , op vrijdag

Het was een koude, maar zeker gezellige Boomplantdag in Wehl, bij Doetinchem op 17 maart. Het wordt een prachtig bos in Wehl, waarvan we de eerste bomen zelf, met onze Opgewekt klanten hebben geplant. Naast het planten van bomen hebben onze klanten verschillende activiteiten kunnen beleven op ons festivalterrein in Wehl. Gelukkig was er ook warme chocolademelk en waren er marshmallows.

17 maart 2018 was het weer zover, de ENGIE Boomplantdag. Helaas kwam er na het mooie weer van de dagen daarvoor opeens een extreme kou onze kant op en hadden we die dag een gevoelstemperatuur van -10 C. De koude snijdende wind heeft onze klanten niet tegengehouden om, samen met de stichting Trees for All, Buur maakt Natuur en een aantal collega's van ENGIE bomen te planten in Wehl. Ook Lodewijk Hoekstra (bekend van tv-programma’s Eigen Huis en Tuin en Green-Kids) kwam helpen, als ambassadeur van de stichting Trees for All. 

Naast het bomen planten was er nog meer te beleven. Er was speciaal voor deze dag een soort festivalterrein gecreëerd, heel gezellig met tenten en vuurkorven en activiteiten voor kinderen. Bij de verschillende foodtrucks kon je terecht voor de lunch en iets lekkers, wentelteefjes bijvoorbeeld of warme soep en chocolademelk. Ook was er ruimte om de ENGIE energie coach vragen te stellen over energiebesparende oplossingen, zoals de mogelijkheden van een warmtepomp of zonnepanelen voor jouw huis. 

De bomen zijn geplant in Wehl, het gebied de Wehlse Broeklanden. Dit gebied heeft een natuurspeelpark, een beek, verschillende wandelroutes, opengestelde begrazingsgebieden en een natuurgebied. Het natuurgebied, van 4 hectare, wordt ingericht en beheerd door de stichting Buur maakt Natuur. Deze stichting realiseert natuur op voormalige landbouwgrond. In Wehl zijn wij gestart met een ENGIE bos, in totaal wordt er een bos geplant van 6.500 bomen. De grond is beschikbaar gesteld door stichting Buur maakt Natuur. Zij verzorgen de komende 50 jaar ook het beheer en onderhoud.

Het planten van de bomen is de invulling van de belofte die wij doen aan onze klanten die kiezen voor ENGIE Opgewekt, 100% groene stroom. Voor elke Opgewekt-klant die bij ons ook gas afneemt, wordt een donatie gedaan aan stichting Trees for All, die daarmee bomen plant. Deze bomen leggen CO2 vast en dragen daarmee bij aan een beter klimaat.