Menumenuclose

Kippenboerderij Kipster levert zonne-energie aan consumenten

Door , op vrijdag
Kipster Farm in Venray, de meest dier-, milieu- en mensvriendelijke kippenboerderij ter wereld, levert vanaf vrijdag 27 oktober ook stroom. Op het dak van de boerderij liggen bijna 1.100 zonnepanelen. Kipster maakt deze duurzame stroom via energieleverancier ENGIE beschikbaar voor consumenten onder de naam Kipster Stroom.

De zonnepanelen op het dak van Kipster produceren meer stroom dan de kippenboerderij zelf nodig heeft. De stroom die de baanbrekende kippenboeren niet gebruiken, kunnen consumenten nu afnemen. Zo weten zij exact waar hun stroom vandaan komt en dat zij echt groene en duurzame energie krijgen.

Volgende stap in energietransitie

Boudewijn Boeve van ENGIE: “De samenwerking met Kipster is een volgende stap in de energietransitie. Wij maken de zonne-energie van deze en andere duurzame ondernemers bereikbaar voor consumenten. De behoefte bij consumenten om te weten waar hun stroom vandaan komt wordt steeds groter en Kipster Stroom past daar naadloos bij. Het tarief van onze lokale stroom is concurrerend. Wat betreft de leveringszekerheid is er geen verschil met andere stroomleveranciers.”

Ruud Zanders van Kipster: “Onze boerderij is energiepositief. We wekken veel meer stroom op dan we zelf verbruiken. Het is goed dat de stroom die wij opwekken niet anoniem verdwijnt in het net, maar dat consumenten bewust voor ons kunnen kiezen.”

Met Kipster Stroom willen ENGIE en Kipster consumenten motiveren om te kiezen voor duurzame energie uit Nederland. Door de energiebron een gezicht te geven, hopen ze een herkenbaar alternatief te zijn.