Menumenuclose

100% Nederlandse windenergie voor 13 gemeenten op de Veluwe

Door , op donderdag

ENGIE gaat volgend jaar voor dertien gemeenten op de Veluwe groene energie leveren. De gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Barneveld, Ede, Nijkerk, Wageningen en Rhenen krijgen vanaf 2018 100% Nederlandse windenergie van ENGIE. Zo zetten deze gemeenten een flinke stap in de richting van energieneutraliteit.

“Door de overeenkomst met ENGIE krijgen we de wind in de rug om een energieneutrale samenleving te worden”, zegt Pieter Teeninga, portefeuillehouder Duurzaamheid bij Regio Noord-Veluwe. De dertien gemeenten hebben speciaal voor ENGIE gekozen, omdat ENGIE helpt bij lokale energieopwekking en vanwege de aandacht aan nieuwe duurzaamheidsaspecten en de integrale aanpak rondom gebiedsontwikkeling.

ENGIE gaat naast groene stroom ook bosgecompenseerd gas aan de dertien gemeenten leveren. Hiervoor worden door ENGIE bomen geplant in speciale bossen. Samen met de gemeenten kijkt ENGIE ook naar andere alternatieven voor de verduurzaming van aardgas. Zoals de opwekking van groengas uit organisch huishoudelijk afval dat door afvalverwerkingsbedrijven geproduceerd wordt.