Menumenuclose

Energieverbruiksmanager app: uw slimme meter uitlezen

Wat is een energieverbruiksmanager?

Een energieverbruiksmanager is een manier om uw slimme meter uit te lezen en zo inzicht te krijgen in uw verbruik. Dit kan een apparaat met een display zijn of bijvoorbeeld een app. Door de slimme meter te koppelen met zo’n apparaat of applicatie kan u via een display, portal of een dashboard in de app de verbruiksgegevens vanuit deze slimme meter inzien. Dit geeft een beeld van het energie- en/of gasverbruik van bijvoorbeeld een huis.

Energieverbruiksmanager app van ENGIE

Bij ENGIE werken we met een energie app die fungeert als energieverbruiksmanager. Dit is dus een verbruiksmanager in de vorm van een app. Bent u geen klant van ENGIE? Geen probleem, ook als u geen klant bent bij ENGIE kunt u onze verbruiksmanager gebruiken.

Hoe werkt de verbruiksmanager app van ENGIE?

De ENGIE verbruiksmanager wordt via een Slimme Meter Dongle aan de P1-poort van uw slimme meter gekoppeld. De Slimme Meter Dongle zorgt ervoor dat uw slimme meter kan communiceren met onze energieverbruiksmanager app. Zo kunt u op uw beurt weer eenvoudig uw verbruik uitlezen.

Wat levert het gebruik van de app op?

Door inzicht in het gas- en/of energieverbruik kunt u dit verbruik in de gaten houden. Zo kunt u het historisch verbruik vergelijken met andere periodes. Daarnaast kunt u uw verbruik ook vergelijken met andere huishoudens. Verder kunt u deze informatie gebruiken om uw verbruik te verminderen. Door inzicht wordt u zich bewust van uw verbruik en zo kunt u actie ondernemen.  • Inzicht in uw gas- en energieverbruik
  • Bewust omgaan met uw gas en energie
  • Verbruik vergelijken met andere periodes
  • Verbruik vergelijken met andere huishoudens
  • Meer grip op uw energie- en gasverbruik

Wat kost de energieverbruiksmanager app?

De ENGIE app kost in het gebruik helemaal niks. Het maakt niks uit of u klant bij ons bent of niet, in beide gevallen is onze verbruiksmanager gratis.

Wanneer en voor wie is een energieverbruiksmanager handig?

Wilt u meer inzicht in uw verbruik? Bewuster omgaan met uw gas en energie? Wilt u meer besparen? Of bent u benieuwd hoe uw verbruik is ten opzichte van andere huishoudens of voorgaande periodes? Dan is de energieverbruiksmanager app ook voor u ontzettend handig!

ENGIE app ENGIE app