Menumenuclose

Zonne-energie van ENGIE

Wat is zonne-energie?

Bij ENGIE wekken we groene energie op door middel van herleidbare energiebronnen. Eén van die energiebronnen is zonne-energie. Deze energie wordt opgewekt door warmte en licht afkomstig van zonlicht. Deze warmte en licht wordt door zonnepanelen of zonnecollectoren omgezet in elektriciteit. In Nederland zijn er steeds meer huishoudens die gebruik maken van zonnepanelen om een groot deel van hun eigen elektriciteit op te wekken, dat is een positieve ontwikkeling! Samen met windenergie, waterkracht en biomassa is zonne-energie verantwoordelijk voor het gros van de duurzame energieopwekking in Nederland. En het grootste voordeel voor u? Omdat wij zelf stroom opwekken kunnen we het u voor een aantrekkelijk tarief aanbieden.

Kies voor zonne-energie

Onze zonneparken in Europa

Bij ENGIE wekken we zelf onze groene stroom op. We hebben een windmolenpark in de Noordzee, water energie met krachtcentrales in Frankrijk en zonne-energiebronnen in Nederland en Italië. In Nederland staan onze zonneparken in Lutjewinkel, Oss, Nijmegen, Deventer en Zwolle. Op het kaartje zijn al onze energiebronnen in beeld gebracht.

Zonnepanelen om uw eigen stroom op te wekken

Een manier om zelf elektriciteit op te wekken is het plaatsen van zonnepanelen op uw woning. Zonnepanelen zorgen ervoor dat zonlicht wordt omgezet in elektriciteit, wat u vervolgens voor uzelf kunt gebruiken. De energie die u opwekt hoeft u niet af te nemen bij een energieleverancier. Wanneer u meer zonne-energie opwekt dan u zelf verbruikt, dan levert u terug aan het net. Per kWh elektriciteit die u teruglevert aan het net ontvangt u een vergoeding. Zonnepanelen hebben daarom een relatief korte terugverdientijd, wat het voor u erg aantrekkelijk maakt om ze aan te schaffen.

Meer over zonnepanelen

Meer vragen over zonne-energie?

Heeft u meer vragen over zonne-energie of een van onze andere energiebronnen of producten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder!

Onze klantbeoordelingen   

 • 8,2
  Gemiddeld cijfer
 • 94%
  Beveelt ons aan
 • 2683+
  Klantbeoordelingen
 • 100%
  Groene stroom