Menumenuclose

Wat is waterenergie?

Elektriciteit die opgewekt wordt met behulp van waterkracht wordt water energie genoemd. De elektriciteit wordt opgewekt door de kracht van stromend of vallend water. Om waterkracht energie op te wekken is er een turbine nodig. Deze turbine komt in beweging door de kracht van het stromende of vallende water en wekt daardoor elektriciteit op. Aan de turbine zit een generator gekoppeld die ervoor zorgt dat de draaibeweging wordt omgezet in elektriciteit. De elektriciteit gaat van de generator naar de omvormer, waar de elektriciteit op de juiste spanning gebracht wordt. Als dat gebeurd is wordt de elektriciteit via het net verzonden naar onze klanten.

Water en energie aanvragen


Waterkracht uit Mondragon

Hoe duurzaam is waterenergie?

De opwekking van waterenergie is enorm duurzaam. Water is altijd in beweging, hierdoor is water erg geschikt voor de opwekking van duurzame energie. Bij de opwekking van energie uit water komt geen CO2 vrij en er is geen kernafval. De opwekking van energie door middel van waterkracht is een hele duurzame methode.

Waterkrachtenergie uit Frankrijk

In Nederland wekken we voornamelijk energie op door zonneparken en windmolens. Voor het opwekken van water energie is Nederland minder geschikt. Om elke duurzame bron maximaal te benutten wordt onze water energie opgewekt in Frankrijk. Doordat er in Frankrijk veel stromend en vallend water in de bergen is, kan er veel elektriciteit opgewekt worden. In de Rhônedelta en de Pyreneeën wekken wij via onze dochteronderneming SHEM stroom op. Met deze waterkrachtcentrale voorzien wij zowel Nederlandse huishoudens als huishoudens in de rest van Europa van groene stroom.

Energie van ENGIE

Op dit moment bieden wij in Nederland niet de mogelijkheid aan om water energie af te nemen. Via kies uw bron kunt u zien waar onze duurzame energie wordt opgewekt en welke wij momenteel leveren.

Onze energiebronnen