Menumenuclose

Verwachting energieprijzen

Verwachtingen van energieprijzen worden regelmatig bijgesteld. Dit gebeurt ieder jaar op 1 januari en 1 juli, wanneer de nieuwe variabele energieprijzen ingaan. De verwachting voor de energieprijzen van de komende tijd is dat de stroomprijzen ongeveer gelijk zullen blijven. De gasprijzen daarentegen zullen waarschijnlijk gaan stijgen, zoals dat in de afgelopen jaren ook al het geval was. U hoeft hier echter niets van te merken! Lees hieronder welke voordelen onze energiecontracten voor u hebben.

Wat verandert er aan mijn kosten bij prijswijzigingen?

De ontwikkeling van energieprijzen kan invloed hebben op uw energierekening. Dit hoeft voor u echter niet het geval te zijn. Kiest u namelijk voor een contract van 1 of 3 jaar, dan hebt u de mogelijkheid om uw contract voor een vast tarief af te sluiten. Klopt de verwachting van de energieprijzen en stijgen deze tijdens uw contractperiode, dan profiteert u nog gewoon van uw vaste lage tarief. Loopt uw contract af, dan kunt u deze natuurlijk verlengen. Doet u dit niet, dan worden uw volgende energierekeningen automatisch berekend op basis van de actuele tarieven. Om de verwachte stijging van de gasprijs te omzeilen, kunt u uiteraard kiezen voor een driejarig contract. Bereken hieronder direct uw huidige lage tarief!

Wel variabele prijzen, geen vast contract

Bij ENGIE kunt u tevens kiezen voor een open overeenkomst: ENGIE Modelcontract. Met het ENGIE Modelcontract wordt uw energieprijs berekend aan de hand van de variabele tarieven. Dit kan uiteraard voordelig voor u werken! De verwachting van de energieprijzen is bijvoorbeeld dat de stroomprijs vrij stabiel blijft, wat betekent dat het aannemelijk is dat deze in de komende tijd ook nog licht daalt. Met het ENGIE Modelcontract profiteert u hiervan!

Bereken uw energiekosten met het ENGIE Modelcontract

Meer weten over de verwachting van energieprijzen

Niemand kan precies verwachten wat de energieprijzen in de toekomst gaan doen. Daarom is het verstandig om goed te bekijken welk energiecontract het beste bij u en uw situatie past. Weet u niet goed welke contractvorm voor u het meest geschikt is? Neem contact met ons op, dan helpen wij u verder.

Onze klantbeoordelingen   

 • 8,2
  Gemiddeld cijfer
 • 94%
  Beveelt ons aan
 • 2721+
  Klantbeoordelingen
 • 100%
  Groene stroom