Menumenuclose

Verhuizen en energie

Hoe zit dat eigenlijk met een verhuizing en uw energieleverancier? Dit hangt van uw situatie af. Heeft u al een energieleverancier? Of juist nog niet? Wilt u uw huidige energieleverancier behouden of wilt u graag overstappen? Kortom, rondom een verhuizing spelen een hoop vragen rondom de energieleverancier. Wij hebben de meest gestelde vragen voor u samengesteld, zodat u precies weet wat u moet doen.

Meest gestelde vragen over de energieleverancier bij een verhuizing:

 • Ik ga verhuizen, hoe zit dat met mijn energieleverancier?
 • Ik ga verhuizen, maar heb nog geen energieleverancier, kan ik me met spoed aanmelden?
 • Ik ga verhuizen en wil overstappen naar een nieuwe energieleverancier, kan dit?
 • Ik ga verhuizen kan ik mijn energieleverancier behouden?
 • Ik ga verhuizen kan ik de energieleverancier van de huidige bewoner overnemen?
 • Kan de energieleverancier een boete geven bij verhuizing?

 • Ik ga verhuizen, maar hoe zit dat met mijn energieleverancier?

  Dit hangt helemaal af van van uw situatie en van wat u wilt. Heeft u al een energieleverancier of nog niet? Belangrijk om te weten dat door een verhuizing niet automatisch uw contract met uw huidige energieleverancier beëindigd wordt.

  Situatie: u heeft al een energieleverancier;

 • Dan kunt u het contract meeverhuizen naar het nieuwe adres
 • Kunt u overstappen en uw huidige energiecontract beëindigen
 • Situatie: u heeft nog geen energieleverancier;

 • U verhuist over enige tijd en meldt zich aan
 • U verhuist op zeer korte termijn, dan doet u een spoedaanvraag

 • Ik ga verhuizen, maar heb nog geen energieleverancier, kan ik me met spoed aanmelden?

  Bent u zo druk bezig geweest met de verhuizing zelf, dat u vergeten bent een energieleverancier te zoeken? Er komt veel kijken bij verhuizen en dat snappen wij. Gelukkig kunt u zich bij ENGIE met spoed aanmelden. Zo geniet u direct en comfortabel van uw nieuwe woning. Bent u niet verhuisd, maar wilt u zich wel met spoed aanmelden? Ook dat kan!

  Direct aanmelden met spoedaanvraag

  Ik ga verhuizen en wil overstappen naar een nieuwe energieleverancier

  Gaat u verhuizen en ziet u dit als een mooi moment om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier? Dat kan! Ga op zoek naar een energieleverancier die ook op de lange termijn het beste bij u past. Als u overstapt naar ENGIE dan verzorgen wij uw gehele overstap, ook het beëindigen van uw huidige energiecontract.

  1. Nieuwe energieleverancier kiezen

  U heeft besloten dat u wilt overstappen en nu is het tijd om een nieuwe energieleverancier te gaan kiezen. Een fout die hier vaak wordt gemaakt is dat vooral gelet wordt op de prijs. Voorkom dat u met een goedkope leverancier in zee gaat die weinig service verleent. Als u problemen heeft met uw elektriciteit wilt u snel en goed geholpen worden. Vaak hebben budgetpartijen hier geen ruimte voor of berekenen ze hoge servicekosten.

  1. Investeert de energieleverancier in duurzame energie? 
  2. Wat doet een energieleverancier om ervoor te zorgen dat we opwekking uit fossiele bronnen kunnen stopzetten? Let hier goed op. Sommige leveranciers wekken zelf geen duurzame energie op en investeren daarom niet in de duurzame opwekking van energie. Zij gebruiken groene stroom als een marketingpraatje, maar investeren niet in een betere wereld voor onze kinderen en kleinkinderen.

  3. Biedt de leverancier ondersteuning om uw huis te verduurzamen?
   Wilt u zelf graag uw huis verduurzamen? Zoek dan een energieleverancier die u kan voorzien van een gedegen energieadvies. Naast dat het beter is voor het milieu zijn er ook mogelijkheden om te besparen op uw elektriciteit of te besparen op uw gas. Daarmee kunt u ook uw maandelijkse energiekosten omlaag brengen.

  4. Hoe wordt de energieleverancier beoordeeld?
   Om een goede conclusie uit de beoordelingen te trekken, let goed op de volgende informatie:

  - Wat is het gemiddelde cijfer dat de klanten geven?
  - Hoeveel beoordelingen heeft de energieleverancier?
  - Raad de klant deze energieleverancier aan?

  Lees hoe onze klanten ENGIE als energieleverancier ervaren

  2. Huidige energieleverancier opzeggen voor de verhuizing

  Afhankelijk van de contractuele afspraken met uw huidige leverancier, moet u uw contract opzeggen. Bij ENGIE kunt u nu overstappen op duurzame energie en dat is heel makkelijk! U meldt zich aan en wij verzorgen uw gehele overstap, inclusief het opzeggen van uw huidige energiecontract.

  Ik ga verhuizen, kan ik mijn huidige energieleverancier behouden?

  Zonder opzeggen loopt uw contract met uw huidige energieleverancier door. Dit contract blijft echter doorlopen op basis van uw oude adresgegevens. Krijgt uw duurzame energie van ENGIE? Dan is het belangrijk dat u tijdig uw verhuizing aan ons doorgeeft. Zo kunt u na uw verhuizing direct en comfortabel genieten van uw nieuwe woning!

  Wilt u ook duurzame energie van ENGIE? Meldt u bij ons aan en wij verzorgen de gehele overstap!

  Direct overstappen naar ENGIE Energie

  Bereken uw aanbod

  Ik ga verhuizen, kan ik de energieleverancier van de huidige bewoner overnemen?

  Heeft de huidige bewoner duurzame energie van ENGIE en wilt u ook energie bij ons afnemen? Dan kunt u zich als nieuwe klant bij ons aanmelden. Ook als u nog een contract met uw huidige energieleverancier heeft lopen. Na aanmelding, kunnen wij de gehele overstap voor u regelen.

  Aanmelden met spoed

  Aanmelden zonder spoed

  Kan de energieleverancier een boete geven bij verhuizing?

  Een energieleverancier zal geen boete geven omdat u verhuist. Een energieleverancier kan wel een boete geven omdat u door uw verhuizing uw contract vroegtijdig opzegt. Dit is afhankelijk van de afspraken die vastgelegd zijn in het contract met uw huidige energieleverancier. Daarnaast is de boete afhankelijk van de resterende looptijd van uw contract. Het wettelijk maximum ligt op € 125,- per product. Stapt u over op de duurzame energie van ENGIE en moet u een boete betalen aan uw huidige leverancier? In sommige gevallen betaalt ENGIE de boete voor u.

  Onze klantbeoordelingen   

  • 8,4
   Gemiddeld cijfer
  • 95%
   Beveelt ons aan
  • 2368+
   Klantbeoordelingen
  • 100%
   Groene stroom