Menumenuclose

Veranderen van energiemaatschappij

In Nederland mag u zelf bepalen bij welke energieleverancier u gas en elektriciteit afneemt. Wanneer u gaat veranderen van energiemaatschappij is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden.

Kan ik zomaar weg bij mijn huidige energieleverancier?

U kunt overstappen wanneer u wilt. Wanneer u echter een contract heeft voor meerdere jaren bij uw huidige leverancier, en deze nog niet ten einde is, kan het zijn dat uw huidige leverancier een boete in rekening brengt bij de overgang naar een andere leverancier. Deze boete is afhankelijk van de resterende looptijd en is maximaal 125 euro per product, dit is wettelijk vastgesteld. 

Heeft u een maandelijks opzegbaar contract óf loopt uw contract binnen drie maanden af, dan wacht ENGIE met leveren tot de einddatum van uw contract. Zo wordt er voorkomen dat u een boete krijgt van uw huidige leverancier en kunt u met een gerust hart veranderen van energiemaatschappij.

Benieuwd naar wat wij u kunnen bieden? Wanneer u hieronder uw postcode en huisnummer invult en in de volgende stap uw (geschatte) verbruik, kunt u na het kiezen van de gewenste looptijd uw tarieven en het voorschot bedrag dat wij adviseren zien. Bereken direct uw voordeel!

Wat gebeurt er wanneer ik verander van energiemaatschappij?

Na uw aanmelding heeft u nog 14 dagen bedenktijd. Mocht u zich om wat voor reden dan ook nog bedenken, dan kunt u dat bij ons aangeven. Wanneer deze 14 dagen voorbij zijn heeft u definitief gekozen voor ENGIE. Vanaf dat moment gaan wij de overstap voor u regelen. Wij zorgen ervoor dat uw huidige contract wordt opgezegd en de levering van gas en stroom vanaf dat moment overnemen. Heeft u een slimme meter? Dan kunnen wij de meterstanden opvragen uit het register. Wanneer u een traditionele meter heeft vragen wij u uw meterstanden aan ons door te geven.

Waarom zou ik veranderen van energiemaatschappij?

Er zijn verschillende redenen waarom consumenten wel eens veranderen van energiemaatschappij. Eén van de redenen kan zijn dat u momenteel afnemer bent van grijze stroom en over wilt stappen op groene stroom. Bij ENGIE leveren wij al onze klanten alleen groene duurzame energie! Een andere reden kan zijn dat u zich wilt aansluiten bij een energiecoöperatie omdat u graag lokale energie ontvangt. Wat uw reden ook is, bij ENGIE bent u van harte welkom!

Vragen of hulp nodig?

Heeft u vragen over bijvoorbeeld één van onze contracten of heeft u hulp nodig bij uw aanmelding? Dan kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice.