Menumenuclose

Vastrecht en vaste leveringskosten bij ENGIE

Wat is vastrecht?

Uw energierekening bestaat uit een aantal bedragen. Eén daarvan is vaste leveringskosten, voorheen het vastrecht genoemd. Maar wat is het vastrecht precies?

Vastrecht is een bedrag dat u als klant van uw energieleverancier betaalt voor het leveren van gas en/of elektriciteit. Wanneer u bijvoorbeeld alleen gas afneemt, hoeft u ook alleen maar vastrecht voor de levering van gas te betalen. Ditzelfde geldt ook voor elektriciteit.

Waarom betalen we vastrecht?

Het leveren van gas en elektriciteit brengt op verschillende manieren kosten met zich mee. Bijvoorbeeld het gebruik van de benodigde apparatuur en administratieve kosten. Om deze kosten te dekken vragen wij vastrecht. Het vastrecht gas en vastrecht elektriciteit is bij ons gelijk. Wanneer u maar één product afneemt betaalt u ook maar voor één daarvan vastrecht.

Wat is de hoogte van het vastrecht?

Op dit moment is het vastrecht € 53,88 voor gas en € 53,88 voor elektriciteit. Dat is omgerekend € 4,49 per maand per product. Dit bedrag is voor elke ENGIE klant gelijk. Het bedrag wordt meegenomen in het termijnbedrag, zodat u aan het eind van het jaar niet voor verrassingen komt te staan. Op uw eindafrekening staan de vaste leveringskosten ook vermeld.

Vaste leveringskosten bij ENGIE

Particulieren:

  • Gas € 4,49 per maand, € 53,88 per jaar (inclusief btw)
  • Elektriciteit € 4,49 per maand, € 53,88 per jaar (inclusief btw)

Zakelijk:

  • Gas € 3,71 per maand, € 44,53 per jaar (exclusief btw)
  • Elektriciteit € 3,71 per maand, € 44,53 per jaar (exclusief btw)

Deze kosten zijn per energieleverancier verschillend en u betaalt ze direct aan uw energieleverancier. Bij ENGIE hebben we gekozen voor een gemiddelde prijs voor vastrecht. Zodat we de prijs per kWh en prijs per m3 gas lager kunnen houden voor onze klanten. Dit maakt ENGIE interessanter voor klanten met een groter verbruik.