Menumenuclose

Wat is een tijdelijk energiecontract?

Direct afsluiten

Wanneer u kiest voor een energiecontract heeft u de keuze uit verschillende soorten contracten. Bij ENGIE heeft u de keuze uit een 1-jarig, 3-jarig of een tijdelijk energiecontract. Een tijdelijk energiecontract is een energiecontract voor onbepaalde tijd dat op elk moment opzegbaar is, met een opzegtermijn van één maand.

Het verschil met een energiecontract voor bepaalde tijd is dat er bij het tijdelijk energiecontract in geen enkel geval een boete in rekening wordt gebracht bij het opzeggen. Wanneer een 3-jarig energiecontract na bijvoorbeeld 1 jaar wordt beëindigd, wordt er wel een boete in rekening gebracht. In welke situatie een tijdelijk energiecontract nog meer interessant is en waar u rekening mee moet houden bij het afsluiten van een tijdelijk energiecontract leggen wij u graag uit.

Voor welke situaties kan ik een tijdelijk contract afsluiten?

Er zijn verschillende redenen en situaties waardoor de keuze valt op een tijdelijk energiecontract. Zo kan het zijn dat u plannen heeft om voor langere tijd te gaan reizen, of om te gaan wonen in het buitenland. Een energiecontract kan niet worden meegenomen naar het buitenland, waardoor het fijn is dat het elk moment opgezegd kan worden. Dit geldt ook andersom, wanneer u voor korte tijd in Nederland komt wonen en maar voor enkele maanden een energiecontract nodig heeft.

Een andere situatie is dat u bijvoorbeeld plannen heeft om te verhuizen naar een huurwoning waarbij energie is inbegrepen, of bij iemand intrekt die reeds een energiecontract heeft afgesloten. In deze situatie is het ook prettig om een tijdelijk energiecontract te hebben, zolang u nog niet precies weet wanneer u gaat verhuizen.

Een tijdelijk energiecontract is ook een uitkomst wanneer er plannen zijn om te verhuizen naar bijvoorbeeld een bejaardentehuis of verzorgingshuis. Door een tijdelijk energiecontract te nemen bent u flexibel en kunt u elk moment opzeggen zonder daarvoor een boete te krijgen.

Voor- en nadelen van een tijdelijk energiecontract

Een tijdelijk energiecontract brengt een aantal voor- en nadelen met zich mee. De voordelen van het tijdelijke energiecontract zijn:

 • Het energiecontract is op elk moment opzegbaar met een maand opzegtermijn
 • Wanneer de energieprijs daalt, profiteer je hier van

De nadelen van een tijdelijk energiecontract zijn:

 • De tarieven zijn vaak hoger dan bij een contract met bepaalde tijd
 • Geen vast tarief: wanneer de energieprijzen stijgen, stijgt uw energietarief mee

Meer informatie over onze energiecontracten

Wilt u meer weten of heeft u vragen over het tijdelijk energiecontract of een van onze andere energieproducten? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder bij al uw energievragen.

Onze klantbeoordelingen   

 • 8,2
  Gemiddeld cijfer
 • 94%
  Beveelt ons aan
 • 2721+
  Klantbeoordelingen
 • 100%
  Groene stroom