Menumenuclose

Stroom tarieven van ENGIE

Iedereen gebruikt stroom op verschillende momenten van de dag. Werkt u bijvoorbeeld thuis, dan verbruikt u waarschijnlijk vooral overdag elektriciteit. Maar bent u overdag niet veel thuis, dan is de kans groot dat u juist in de avond en nacht het meeste stroom verbruikt. Daarom kunt u bij het afnemen van elektriciteit kiezen voor verschillende stroom tarieven. U bepaalt zelf wat voor u het voordeligst is.

Bekijk stroom tarieven van ENGIE

Enkeltarief: altijd hetzelfde stroomtarief

Hebt u 1 actief telwerk in uw woning, dan maakt u automatisch gebruik van het enkeltarief. Maar ook wanneer u 2 telwerken hebt, kunt u ervoor kiezen om het enkeltarief te gebruiken. U betaalt dan altijd dezelfde prijs voor stroom, wat vaak voordeliger is wanneer u overdag veel thuis bent. Verandert uw situatie, dan kunt u kosteloos wisselen tussen enkel- en dubbeltarief. U regelt dit eenvoudig via MijnENGIE.

Dubbeltarief: voordeel in de nacht en het weekend

Met een meter met 2 actieve telwerken is het voor u tevens een optie om het dubbeltarief te gebruiken. Wij hanteren in dit geval 2 stroom tarieven: voor de dag (het normaaltarief) en voor de nacht (daltarief). Het daltarief is goedkoper dan het eerder genoemde enkeltarief. Verbruikt u dus vooral stroom tussen 23:00 uur en 7:00 uur en in het weekend? Dan kunt u met het dubbeltarief geld besparen op uw energierekening.

Voordelige groene stroom tarieven van ENGIE

De stroom van ENGIE is 100% groen en wordt verkregen uit zon, wind, water en biomassa. Met onze voordelige stroom tarieven bent u dus niet alleen goedkoop uit, maar helpt u tevens mee aan een gezonder milieu. U vindt onze stroom tarieven in wanneer u uw postcode en huisnummer invult en in de volgende stap uw (geschatte) verbruik en gewenste looptijd invult. Bent u al klant van ENGIE? Dan vindt u uw tarieven in MijnENGIE.